coda 2016 (1)5 januari 2016. Traditiegetrouw geeft muziekgezelschap CODA in het nieuwe jaar een concert in de Vijverzaal van wooncomplex Puntenburg.

Daartoe verzameld zich het complete orkest rond 19.30 in de Vijverzaal. Over en weer de nodige “beste”wensen delend met en aan bewoners en leden onderling.  Dirigent Henk van de Berg, dirigeerde eerst alle muzikanten naar hun juiste plek. En onderwijl zoekende naar een andere locatie in de zaal. Het grote orkest past nauwelijks in de half ronde entourage . Een optie zou zijn onder de balustrade maar dan zal er eerst een geluidstest moeten plaats vinden.

coda 2016 (111)Dus bleef alles staan zoals het was en werd er iets meer naar voren geschoven, zodat het drumstel ook achter het orkest paste.

Alhoewel de  “zaal” niet als volle bak bestempeld kon worden, waren degene die plaats hadden genomen, toch de muziekliefhebbers die men altijd aantreft.

Vooraf aan de start van het concert, nam Manie ter Wal even het woord en werd de nieuwe vlag van Puntenburg wooncomplex gepresenteerd. Een exemplaar wappert inmiddels al op het gebouw.

coda 2016 (37)De ontwerper zelf, de Hr. Mackaaij liet trots het uitgevouwen exemplaar van de nieuwe vlag aan het publiek zien. Dat de vlag een groot oppervlak heeft werd al snel duidelijk bij het omhoog houden. Enige lengte was wel vereist om het geheel te laten ontvouwen. Met militaire precisie werd hierna de vlag weer opgevouwen.

Nadat de blazers, hun muziekinstrument op elkaar hadden afgestemd en wat warm hadden geblazen werd het eerste te spelen nummer ingezet. Gespeeld werd het songfestivallied “Ding a Dong. Voorzitter Vincent Viviè, sprak hierna kort de toehoorders toe en sprak de gebruikelijke goede wensen uit voor het komende jaar. Refererend naar de afgelopen feestdagen en de daarbij genuttigde dranken en spijzen, kondigde hij het volgende nummer aan. Littel Brown Jug. Concerto A’more, het volgende nummer had nog wat last van de ouderjaars -overgang, maar dat mocht de pret niet drukken. Het ritmische nummer chattanooga Choo Choo ging er lekker in.

coda 2016 (55)De blues doet het altijd goed en het daarna verwijzende nummer Blues Factorie scoorde dan ook “lekker”bij het publiek.Queens Park melodie was het voorlaatste nummer voor de pauze en heeft veel tempo wisselingen. Het laatse nummer, een ode aan Louis Amstrong met een medley van zijn muziek.

In de pauze konden de muzikanten van CODA even bijkomen met een glaasje

coda 2016 (106)Na de pauze werden de navolgende nummers gespeeld. Flower Power; Une Bell Mistoire; The Eagels in concert; Kansas Blues; The Cream of Clapton; Thank you for de Music en hoe kon het ook anders het slotnummer was voor Vera Lynn.

CODA het was weer een prachtig concert en naar verluid, bestaat de wens om meer optredens te verzorgen,mede om het samenspel tijdens uitvoeringen te bevorderen.

Een woord van dank ging uit naar de Bewonerscommissie wooncomplex Puntenburg en natuurlijk het muziekgezelschap CODA met de Dirigent Henk van de Berg.coda 2016 (72)

Verslag en foto,s Karel van Rooy.

Fotoalbum.