_DSC5845Recent werd al een oproep gedaan aan de bewoners Soesterkwartier, om mee te praten/denken over de Buurtuitvaart, cq een waardig afscheid, maar dan met lokale ondernemers en partijen uitgevoerd. Door toeval viel deze aankondiging en oproep net na het overlijden van Kimberley.

Wel tot ver buiten Amersfoort weet men nu, hoe “wij” het in het Soesterkwartier kunnen regelen, hierbij niet gezegd dat elke dierbare op deze wijze  uitgeleidde wordt gedaan naar zijn/haar laatste rustplaats. Maar hetgeen op 1 februari 2016 is georganiseerd, kan alleen maar in het Soesterkwartier. Het “samen” belevingsgevoel en ondersteuning naar nabestaanden/ en benadeelden in andere gevallen is van ongekende aard.

DSC_4758.NEFMaar zoals onderstaand, door de ondersteuners van dit plan, wordt aangegeven, toch zeker “de moeite waard” om deze bijeenkomst te bezoeken.

We herkennen toch zeer zeker de problematiek rond de huidige vorm en kosten van een begrafenis of crematie. De moeite “waard” is niet alleen een suggestie van “mede gedragenheid ” maar kan ook een van “financiële” overweging zijn. Samen is het Sk sterk.   ( KvR)

Dinsdag ,2 februari 2016, aanvang 19.45 uur. Speeltuin Soesterkwartier / Noordewierweg.

Deze avond gaat over de vragen: kan een uitvaart goedkoper, wat mag je zelf doen bij een uitvaart en wat kun je samen doen met mensen en ondernemers in de buurt? De werkgroep Buurtuitvaart Soesterkwartier wil hierover graag met buurtbewoners in gesprek.

_CSC0161Praten over de dood is iets persoonlijks. Het karakter van de avond is informeel en informatief. We geven voorbeelden hoe families en buurtbewoners veel kosten hebben bespaard door dingen zelf uit te voeren. Weet u wat mogelijk is? En welke risico’s u loopt als u de uitvaart van een zus of vriendin gaat regelen? Ook kijken we naar hoe een buurtuitvaart eruit kan zien in 2020. Wat kunnen we in onze buurt gaan opzetten? Waar is behoefte aan? U bent van harte welkom als buurtbewoner of betrokkene uit het Soesterkwartier.

Met de ideeën en wensen van buurtbewoners gaat de werkgroep verder werken aan nieuwe vormen van  buurtuitvaart in het Soesterkwartier: persoonlijk, goedkoper en met de buurt.

De werkgroep buurtuitvaart Soesterkwartier bestaat uit 6 buurtbewoners en is ontstaan uit de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier en het wijk-economieproject.