Over twee weken is het zo ver: het DierenPark Amersfoort Foodfestival gaat van start. “Van 15 tot en met 18 augustus is ons park ook ‘s avonds geopend, dan geniet je samen van hapjes, drankjes en muziek tijdens het foodfestival”, vertelt projectleider Raynor Vos. “Natuurlijk kun je tijdens deze zomeravonden ook extra lang onze dieren blijven bewonderen.”

 Het foodfestival bestaat nu een paar jaar, maar iedere keer bedenkt de Amersfoortse dierentuin weer iets nieuws. “Voor fans van de silent disco hebben wij goed nieuws: dit jaar kun je voor het eerst tijdens het foodfestival met een koptelefoon op ronddansen in ons park. Ook is er bij de grote speeltuin voor kinderen een dj aanwezig, zodat de kinderen daar zowel kunnen spelen als dansen op hun favoriete muziek”, legt Raynor uit. “Daarnaast hebben wij dit jaar een speciaalbierenplein, waar je de lekkerste biertjes kunt testen van lokale bierbrouwers.”

Voor de dierenliefhebbers organiseert het dierenpark meerdere gratis Foodtours. “Gidsen nemen je mee achter de schermen en vertellen alles over wat dieren eten”, aldus de projectleider. Het foodfestival vindt plaats van 15 tot en met 18 augustus en de Amersfoortse dierentuin is die dagen tot en met 22.00 uur geopend. Een bezoekje aan het DierenPark Amersfoort Foodfestival kost € 7,50 per persoon, inclusief entree tot het dierenpark vanaf 16.00 uur.