Zorgen om bereikbaarheid station Amersfoort CS

//Zorgen om bereikbaarheid station Amersfoort CS

Zorgen om bereikbaarheid station Amersfoort CS

AMERSFOORT – De PvdA in Amersfoort wil duidelijkheid over de bereikbaarheid van het centraal station in de stad. De partij diende daarom maandag vragen in bij het gemeentebestuur.

De sociaal-democraten horen geluiden dat NS toch over wil gaan op OV-chipkaartpoortjes in de hal. Dat zou tot gevolg hebben dat inwoners de traverse niet meer kunnen gebruiken als verbinding tussen verschillende delen van de stad.

Eerder zei wethouder Buijtelaar dat hij met het spoorbedrijf in gesprek was om de stationtraverse voor iedereen open te houden. Dat wil de PvdA ook, omdat de looproute over de sporen een belangrijke route is tussen de wijk Soesterkwartier en de binnenstad. 

 

Bron: RTV Utrecht

Door |2012-12-27T10:30:52+00:00donderdag, 27 december 2012 |1 Reactie

Eén reactie

  1. Nel Groenendijk 29 december 2012 om 16:33 - Antwoorden

    Inderdaad zal het heel vervelend zijn als de traverse niet meer door passanten gebruikt kan worden. Net na de kerstmarkt zou de NS er ook bij stil moeten staan dat met poortjes een kerstmarkt ook tot het verleden behoort.

    Maar over bereikbaarheid gesproken: het zou zo fijn zijn als je komend met de intercity uit de richting Utrecht, geen …. (vul willekeurig lelijk woord in) 25 minuten op de bus hoeft te wachten, en daarom beter kunt gaan lopen naar het andere eind van het Soesterkwartier. Ofwel: misschien eerst de aansluitingen maar eens verbeteren voor aleer luxe problemen aan de kaart te stellen????

Geef een reactie