Goede Vrijdag 30 maart 2018. Speeltuin Soesterkwartier is voor een groot aantal kinderen uit het Soesterkwartier, weer het toneel van “zoeken en rapen”. Paas eieren zoeken 2018 is weer gestart.

Door Karel van Rooy.

Speeltuin Soesterkwartier. Rond de klok van 10.45 uur verschijnt er een “adjudant” van de Paasbrigade. Gekleed in een passende outfit, is Adri vandaag het haasje. De “paashaas” is gearriveerd,samen met dozen vol chocolade kopieën van de haas. De familie ter Wal is druk doende om in de speeltuin de circa 150 paaseieren te verstoppen. Nou ja verstoppen, een groot deel is wel snel te traceren. Het aantal eieren is wat veel om te verstoppen.

Een deel van deze “verstopte”eieren zijn voorzien van een stokje/steel. Vindt men die dan geeft dat recht op een extra prijsje. Maximaal 1 gevonden prijs-ei per kind.

Tegen het elfde uur, hangen er veel kinderen aan de buitenzijde van het hek. En precies op tijd komt Paashaas Adri naar buiten om het hek open te doen. Met de flaporen omhoog en de grote ogen vol plezier, geeft de Paashaas eerst wat aanwijzingen, waarna het hekwerk voor geopend wordt verklaard . De kids stormen naar binnen, maar moeten eerst even de uitleg aanhoren van wat er precies gedaan moet worden.

Hierna is het een run naar de speeltoestellen. De zichtbare worden al snel opgeraapt. Moeilijker wordt als blijkt dat bovenop de speeltoestellen ook “dingen”verstopt zijn. Met verenigde krachten, klimt men op elkaar om de eieren te pakken. De aller kleinste maken van de gelegenheid gebruik om dan toch maar even van de glijbaan te glijden of in een klimrek te klauteren.

Bij de Paashaas wordt het een drukke boel. De speciale eieren worden ingeleverd en een extra prijs is hun deel. Alle kinderen krijgen een chocolade paashaas en al snel zijn chocolade mondjes te zien.

Als blijkt dat er 1 prijs-ei nog niet is gevonden, wordt het hele koor weer aan het zoeken gezet en uiteindelijk gevonden.

Dan nog even een fotomoment om samen met de paashaas op schoot te gaan en het Paas eieren zoeken zit er voor dit jaar weer op.

Vanmiddag is er nog een kinder bingo waar leuke prijzen te winnen zijn

Karel van Rooy

Fotoreportage.