Matthias Withoos

Gezicht op Amersfoort

Misschien leuk om wat meer te weten te komen van de achtergrond van een straatnaam uit de wijk. (Redactie)

Gilde Amersfoort organiseert, samen met Museum Flehite, op elke zondagmiddag vanaf november tot en met maart 2013 een speciale wandeling rondom het schilderij ‘Gezicht op Amersfoort’.

De schilder Matthias Withoos (bekend uit de roman ‘Ander licht’ van Rosita Steenbeek) maakte dit grote en grootse schilderij in 1671 in opdracht van het Amersfoortse stadsbestuur. Er is veel te vertellen over de schilder Withoos en over dit stadsgezicht. Daarom organiseren Museum Flehite en het Gilde Amersfoort een stadswandeling aan de hand van dit 17de-eeuwse schilderij. U hoort en ziet meer over de details en de achtergronden van dit schilderij. Ook staan wij stil bij de prachtige maquette van 17de eeuws Amersfoort. Daarna maakt u een korte wandeling langs plekken in de stad die op dit schilderij duidelijk zichtbaar zijn. Tot besluit is er in het museum een gratis kopje koffie of thee.

Op zondagmiddag bent u welkom, om 14.00 uur in Museum Flehite. Westsingel 50. Deelname is beperkt tot 15 personen. Reservering is niet noodzakelijk maar wel aan te raden. De kosten zijn €8,- p.p. Met MJK €7,-. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Museum Flehite:

033-247 11 00

Of met het kantoor van Gilde Amersfoort:

033-47 22 236

Bron: De Stad Amersfoort/ Gilde Amersfoort