Wist U dat
Nou waarschijnlijk wel, maar zo niet dan wordt het hier verteld.
10491224_10202477219598442_7953395644908747478_nWist u dat “zeg het met bloemen” tot twee keer werd uitgevoerd in het zelfde gebouw. De ene week een individu die de oorzaak is en de week er op, voor al die mensen die er last van hebben. Jammer dat het maar 1 bosje was voor een hele hoop bewoners.

 

Wist u dat er duidelijk een samensmelting werd betracht tussen kerk en actiegroep. Dat de resultaten van een avond praten er veelbelovend uitzag. En er daarna toch een moment van een “bezinning” kwam.

BijenhotelWist u dat, op de dag van Royal Haskoning er ook is gewerkt aan het Groene Spoor. Niet dat de rails een andere kleur kreeg maar in het braakliggend gedeelte werd een houten bouwsel getimmerd waar een briefje aan hing dat het een Bijenverblijf was.
Maar als Bijen, bijeen vrijen, krijg je meerdere bijen die goed gedijen.

Maar elke voordeel heeft zijn nadeel. De rijke begroeiing daar leidt ertoe dat de bijen de wilde bloemen bezoeken en ook de viervoeters daar al snuivend een bijtje op de neus ontmoeten.

Wist u dat, inmiddels de verkoop van insecten verdelgers met 50 % is gestegen en mensen met een bijenallergie het fraaie groen gaan mijden.

Stationhal amersfoortWist u dat, je geen treinkaartjes meer kunt kopen op het station maar U dus bij elk bezoek aan het station moet inchecken met een OV chip, en U vooral niet moet vergeten ook weer uit te checken.

Wist u dat, de doorgang van het Soesterkwartier naar de voorzijde van het station nog onderwerp is van discussie en U een bezoekerspas uit de automaat moet trekken.

 

Eemplein rotonde (Custom)Wist u dat, het verkeersplein “de nieuwe Poort” ( in de volksmond de rotonde Eemplein) een brede discussie in de gemeenteraad heeft opgeleverd. De veiligheid van het tweezijdige fiets verkeer in opspraak is gekomen. De uitgang van de parkeergarage tot politieke reacties heeft geleid. Er nu hard gewerkt wordt aan de Groningerstraat met nieuwe fietspaden, trottoirs en groenstroken.

 

Wist u dat, dit alles een enquête heeft opgeleverd, die U kunt invullen over de veiligheid van “de Nieuwe Poort”
En die vindt U hier. http://www.goudappelcoffeng.nl/rotondenieuwepoort/

Wist u dat, U tot 19 juli op de tweede verdieping van de Bibliotheek aan het Eemplein nog de expositie “Tijdlijn”van de Kinderwijkraad Soesterkwartier kunt bezoeken. U hier een overzicht heeft van wat kinderen uit onze wijk vinden van de ontwikkelingen in onze wijk.