Fotoreportage klik hier.

Vrijdag 6 augustus 2021, in speeltuinvereniging soesterkwartier wordt er ’s morgens al weer volop gewerkt, een vrachtwagen van een attractieverhuurbedrijf laad grote kisten en pallets uit. Wat zou het allemaal gaan worden? Een popcorn machine, een suikerspin machine en dan….. een heuse rodeostier! Het vergt veel tijd aan opbouwen van deze attractie, halverwege werd nog besloten om hem iets naar voren te verplaatsen. Met behulp van enkele vrijwilligers en onder toeziend oog van het verhuurbedrijf was dit snel gebeurd. Het vaste verhuurbedrijf dat al vele jaren bij de speeltuin springkussens verzorgde was ook inmiddels gearriveerd en zette weer twee geweldige springkussens neer. Suikerspin machine en popcorn machine werden klaargezet. Soms werd er even bedenkelijk naar de lucht gekeken, wat donkere wolken dreven over, uit sommige kwam een spatje regen, maar het mocht de pret niet drukken, de rodeostier werd aangezet en een lange rij vormde zich voor de toegang, iedereen wilde zijn geluk wel beproeven. Hoelang kan je blijven zitten? Dit alles onder toeziend oog van het verhuurbedrijf die deze attractie bediende en alles veilig liet verlopen. Zo rond het middaguur ging de suikerspin machine aan een lange rij vormde zich hiervoor, zo rond etenstijd ging menige maag toch wel wat knorren. Vele suikerspinnen vonden de weg naar deze knorrende magen. Na het middaguur werd er veel aan knopjes gedraaid en omgezet van de suikerspin die het hierna vertikte om er nog maar eentje te maken…… menig knorrend maagje moest het zonder suikerspin doen. Gelukkig was er de popcornmachine nog, deze werd aangezet en Angelique schepte menig puntzakje vol met deze overheerlijke popcorn wat toch het leed weer wat verzachte. Ondertussen waren de pony’s ook gearriveerd, deze werden samen met een aantal kinderen uit de trailer gehaald, en er moest wat meegenomen worden! Zadels, caps, dekentjes voor onder het zadel, een koffertje met borstels. Veel kinderen hebben de pony’s geborsteld zodat ze er weer mooi uit zagen. Van één pony werd een heuse unicorn gemaakt compleet met gekleurde manen en staart en natuurlijk ‘werd de ‘hoorn’ niet vergeten. Maar ondertussen pakten donkere wolken zich samen….. en net na het eerste ritje begonnen er enkele druppels te vallen en de eerste lichtflits gevolgd door gedonder maakte dat de pony’s onrustig werden, en ze werden snel in hun vertrouwde trailer gezet om de bui af te wachten. En wat voor bui! Helaas moesten alle activiteiten tijdelijk werden stop gezet en werd de bui afgewacht veel kinderen (en hun ouders) gingen natgeregend en in de heftige regenbui snel naar huis. Na een half uurtje werd het droog en het zonnetje kwam er nog om de hoek kijken. Een handje vol ‘die hards’ speelden er nog even lustig op los, de pony’s mochten nog even uit hun trailer en lieten nog verschillende kinderen genieten van een ritje op hun rug.

Toen even na drie uur (om half vier zou deze dag afgelopen zijn) zich weer donkere wolken lieten zien werd besloten om deze dag te beëindigen. De pony’s gingen naar hun vertrouwde trailer, springkussen werden uitgezet en de rodeostier werd opgeruimd.

Ondanks de dreigende lucht die zich af en toe liet zien en een suikerspin die niet (goed) wilde werken mag het wederom een geslaagde dag genoemd worden. Deze dag kwam mede tot stand met de financiële medewerking van ABC Amersfoort en een anonieme sponsor. De speeltuin en natuurlijk alle kinderen stellen dit zeer op prijs! De dank hiervoor is dan ook zeer groot!

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel