Treinstel “Hot Hopper” komt als speelelement naar de Wagenspeelplaats


 
Na maandenlange voorbereidingen komt 3 oktober het treinstel genoemd de “Hot Hopper” vanuit Venlo naar Amersfoort. De Speeltuinvereeniging Wagenspeelplaats heeft het treinstel aangeschaft en zal deze als speeltoestel gebruiken.
 
De Speeltuinvereeniging Wagenspeelplaats is al maanden druk bezig om een heel bijzonder speelelement naar Amersfoort te halen. Een echt treinstel! Na heel wat telefoontjes, mails en een hoop regelwerk is het aanstaande woensdag dan eindelijk zover: Met bijzonder transport en een grote kraan zal het treinstel “Hot Hopper” aanstaande woensdag vanuit Venlo naar de Wagenspeelplaats worden gebracht.
 
De eerste voorzittende van de Speeltuinvereeniging toont zich bijzonder verheugd over deze nieuwe aanwinst: “Dat wij een echt treinstel op de Wagenspeelplaats krijgen is al helemaal top. Maar dat het zelfs precies het type treinstel is, dat wij op de logo van de Speeltuinvereeniging hebben staan, is gewoon te gek. Helemaal geweldig, dat wij dat voor elkaar hebben gekregen.” Ook bijzonder: De Hot Hopper werd ooit in Amersfoort op de Wagenwerkplaats in elkaar gezet. “Het onderstel stamt nog uit het jaar 1896, en ergens in de 50er jaren werd er, hier in Amersfoort, een nieuwe bovenbouw opgezet. Je zou dus kunnen zeggen dat wij hem nu weer thuis halen,” legt van Swieten uit.
 
Het is uiteraard een hele onderneming om het tonnenzware gevaarte te verplaatsen. Al ruim 24 uur van tevoren, is van Swieten bezig de Hot Hopper klaar te maken voor transport: “Door de pantograaf  (de stroomafnemer op het dak) er alvast af te halen, en apart mee te nemen,  wordt het morgen een stuk makkelijker om te transporteren.”
 
Naar verwachting zal de vrachtwagen op 3 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur op de Wagenwerkplaats arriveren. Uiteraard mag iedereen komen kijken hoe het treinstel wordt geplaatst. Maar het zal nog een tijdje duren voordat er daadwerkelijk op gespeeld kan worden. Eerst moet het treinstel nog grondig verbouwd en aangepast worden, om er een veilig speeltoestel van te maken. Er zijn al diverse scholen met een praktijkopleiding benaderd om hierbij te komen helpen.