Zondag 21 Juli, Vanaf 9.00 uur hebben de meeste plek-, en kraamhouders hun spullen uitgestald. En dat is maar goed ook, want de eerste verzamelaars en kopers zijn dan ook al paraat. Op het “rode plein” stonden de kramen opgesteld en op het grasveld langs Holland Opera de tafels, kleedjes en “kofferbakken”.

Muziek werd verzorgd door Ben Wissink, en de opbrengst is bestemd voor “Kika”. Een eerste hele jonge dame bleef geboeit staan luisteren, en haar kleine nog verstopte broertje of zusje luisterde misschien ook stiekem mee.

Ook nu weer een keuze die reikt van babykleding tot aan grasmaaier en van gitaren met versterkers tot vinyl en CD’s. Al werd er ook nu in eerste instantie veel gekeken, de sfeer was goed en de verkoop liep bij een aantal standhouders ook best naar tevredenheid.

Maar ook ruime keuze uit kleding die soms als “impuls-aankoop van de maand” het labeltje er nog aan hebben hangen. Schoenen, van high heel, tot aan boots met taatsen. Serviesgoed, schilderijen, boeken maar zelfs tafels en stoelen.

Vlo & Ko dat staat voor vlooienmarkt en “koffer”-bak sale werd door sommige standhouders wel heel serieus genomen, ook de “koffers” gingen in de verkoop.

Modelauto’s voor de verzamelaars, maar ook allerlei kristallen en koperen vitrinekast spulletjes. Bij sommige standhouders kon onderhandeld worden, bij anderen niet.

Hier en daar werd dan ook stevig onderhandelt voor uiteindelijk de prijs overeengekomen werd. Juist dat maakt voor de meeste mensen een dergelijk markt zo leuk, het kunnen onderhandelen.

Het aanbod was te veel en te divers om hier op te sommen, een betere indruk krijgt u via het foto-verslag. Tot 16.00 uur is er nog tijd om te gaan snuffelen, en of u slag te slaan….als dan toch het gras gemaait moet worden…..?!

Sfeerimpressie en foto-verslag: Nel Groenendijk