Op zondag 17 september om 11.00 uur kan er weer worden genoten van muziek in vlindertuin Papillon aan de Dollardstraat in het Soesterkwartier.

Vroeger was niet alles beter, maar het is altijd leuk om muzikale herinneringen op te halen. Want dat er vroeger veel mooie muziek is geschreven is een feit. Het Neptunus-ensemble van de Stichting Huismuziek speelt muziek van Telemann tot Bartók. Het ensemble staat onder leiding van fagotiste Suzanne van Berkum die net in het Soesterkwartier is komen wonen. Het Neptunus-ensemble bestaat uit diverse blokfluiten, dwarsfluiten, violen, cello, klarinet en fagot. Het historisch orkest van Muziekgezelschap CODA uit het Soesterkwartier benadert de geschiedenis weer op een heel andere wijze met muziek uit de jaren 1940 t/m 1960. Het orkest neemt je mee naar de tijd van toen “geluk nog heel gewoon was”, of liever gezegd toen muziek nog heel gewoon was. Bijna iedereen zat wel bij een plaatselijke harmonie of fanfare, van Notaris tot schoenpoetser en van militair tot straatschoffie, wat natuurlijk tot uiting komt met de welbekende uitdrukking: Muziek verbroedert! Bij muziek uit die jaren kun je denken aan Het dorp, bekend van Wim Sonneveld, De Jantjes, Glenn Miller, the skymasters. De rock en roll periode wordt zeker ook niet vergeten!

De entree is dankzij het buurtbudget Soesterkwartier gratis, evenals de koffie en thee (wel graag een eigen beker mee nemen)

Vlindertuinconcert “Vroeger” – Vlindertuin Papillon, Dollardstraat 119a Amersfoort (bij slecht weer in het naastgelegen gebouw van Speeltuin de Rivierenwijk) – zondag 17 september 11.00 uur.