Vanwege het coronavirus zullen veel Amersfoorters deze zomervakantie thuisblijven, ook in het Soesterkwartier. De afgelopen maanden zijn allerlei nieuwe buurtacties ontstaan en hebben mensen elkaar de helpende hand toegestoken. Inmiddels geven de versoepelde coronamaatregelen weer wat meer ruimte voor ontmoeten en activiteiten. Daarom heeft Indebuurt033 besloten om de aanvraag en toekenning van subsidie voor zomeractiviteiten te versnellen. De uiterste datum voor aanvraag van deze subsidie is 30 juni a.s.

Eenmalige actie bij Indebuurt033
Ondanks het COVID19-virus hopen we er samen een fijne zomer van maken. Om die reden wil Indebuurt033 deze zomerperiode het subsidiebudget, dat het komende kwartaal beschikbaar is voor wijk- en buurtactiviteiten, flexibel en extra snel inzetten voor activiteiten die plaatsvinden in de zomer. Inwoners die zomerse ‘corona proof’ activiteiten organiseren, weten dan snel waar ze aan toe zijn.
Het gaat niet om eenmalige activiteiten, maar om activiteiten die bijvoorbeeld wekelijks plaatsvinden. De activiteiten moeten welzijnsactiviteiten zijn en passen bij de doelen van het wijkplan (www.soesterkwartier.nl/wijkplan) . Zo kun je bijvoorbeeld helpen om eenzaamheid tegen te gaan, omdat door jouw activiteit buurtbewoners elkaar wekelijks ontmoeten.”

Zomeractiviteiten
Er zijn allerlei zomeractiviteiten te bedenken waarbij mensen, van jong tot oud, op een veilige manier samen iets kunnen ondernemen. Bijvoorbeeld picknicken in het park, een buurtterras zoals nu ook in Kattenbroek is gestart, waar mensen in de wijk koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken. Of een reeks sportieve activiteiten, heerlijk in de buitenlucht, zoals voetballen, bootcampen, basketballen of een wekelijkse wandeling in het groen, met een vogelaar of bomenkenner.

Goed idee? Kom ermee!
Heb je een leuk idee voor een zomeractiviteit met andere thuisblijvers in jouw buurt? Vraag dan nu versneld subsidie aan bij Indebuurt033. Doe dat uiterlijk 30 juni, en je hebt voor de zomervakantie antwoord.
Het aanvraagformulier voor subsidie vind je op: www.indebuurt033.nl/subsidie

Hulp nodig?
Heb je hulp nodig hebben bij jouw aanvraag, of wil je mogelijkheden bespreken voor een zomeractiviteit die voldoet aan coronarichtlijnen, neem dan contact op met Henry de Gooijer, buurtnetwerker van het Soesterkwartier (Henry.deGooijer@indebuurt033.nl).