Een Venusovergang (of transitie van Venus) is het verschijnsel dat vanaf de aarde gezien de planeet Venus voor de zon langs schuift. Het verschijnsel is zeer zeldzaam en valt alleen waar te nemen bij binnenplaneten, dat wil zeggen planeten die hun banen hebben tussen de aarde en de zon.

De Venusovergang vindt plaats op 6 juni 2012. Van deze overgang is in Nederland en België alleen het einde te zien, tot ongeveer anderhalf uur na zonsopkomst. Venus is dan zichtbaar als een gitzwarte stip bijna bovenaan de zonneschijf, zo’n beetje op de plaats waar het cijfer “een” zich op een klok bevindt. De overgang begint rond 0:10 uur , wordt zichtbaar wanneer de Zon rond 5:21 uur opkomt, en het einde van de overgang vindt plaats om 6:55 uur, wanneer de Zon op circa 11° boven de horizon staat. De uittrede van Venus duurt bijna 18 minuten.

Bescherm je ogen wanneer je naar de zon gaat kijken !

bijv met eclipsbrilletje!

Meer info

Astrologie:

De cylus van Venus duurt 243 jaar en is verwant met de cyclus van Pluto, die 248 jaar duurt.
Pluto is transformatie, haalt de onderste steen boven en heeft Schorpioen als thuisbasis.
Het is de levensles, die je onderuit haalt, waardoor je denkt, wat heb ik misdaan, waarom mij dit?
Je eigen balk te zien ipv. je te focussen op de splinter bij de ander.
Tegenover Schorpioen bevindt zich Stier met als heerser Venus. Heel zwart/wit geduid zie ik dat als transformatie van hebzucht en gemakzucht, naar liefde voor de medemens.
De komende dagen lenen zich goed voor meditatie en reflectie, negativiteit ombuigen naar positiviteit, je eigen schaduw durven zien, stil staan waar het pijn doet en de tijd nemen om te helen.
Ik wens iedereen een mooie overgang!