Woensdag avond 27 november hebben er ongeveer 50 veiligheid ambassadeurs op uitnodiging van de Politie een bijscholing gekregen over afwijkend gedrag (beter) te signaleren en hoe dan te handelen.

Wist u dat er iedere minuut een inbreker ergens in Nederland een woning bezoekt? En hoeveel impact dat heeft voor de bewoners en het gezin. Ook in het Soesterkwartier wordt er teveel ingebroken de laatste tijd. Even de cijfertjes:

Soesterkwartier: Diefstal en Inbraken

2011 waren dat er 36.  In 2012 zijn dat er 50. Een toename van 39,9%

Soesterkwartier: Auto inbraken

2011 waren dat er 33. In 2012 zijn dat er 105. Een toename van 218,2%

Dat zijn stijgende cijfers, waar we met elkaar iets aan kunnen doen, wordt ook oplettend in je wijk! U bent expert in uw wijk en in uw straat.

U herkent gedrag wat afwijkt en niet past in uw omgeving, U kent de bewoners en vaak ook hun bezoekers. Zou u de politie informeren als er iets verdachts in de straat of bij uw buren plaats vindt?

U ziet een vreemde persoon bij uw buren naar binnen kijken vanaf de straat of zelfs in de achter tuin, belt u dan direct de politie op 112

Maar hoe beschrijft u die persoon en welke informatie geeft u door?

Wat is er gebeurd en hoe ziet de persoon eruit (Ras, Geslacht, Leeftijd, Uiterlijk en Kleding)

Vervoer middel. Waarheen? (richting centrum of richting Soest of, Ja u kent de wijk en kunt de politie duidelijk maken welke richting iemand is opgegaan) Zodat de politie direct als u belt actie kan gaan ondernemen om de dader te gaan pakken, want de volgende keer kan het bij u zijn!

Die cijfers van deze wijk moeten echt naar beneden en dat kan alleen met hulp van U.

Maar nu denkt u, hey die inbreker ken ik of hij heeft mij gezien, belt u dan a.u.b. met meld misdaad anoniem 0800-7000.

Zo is de gemeente Amersfoort nog op zoek naar Veiligheidambassadeurs, en natuurlijk kunt u mee werken aan Burgernet acties.

Geen spoed of wilt u iets doorgeven aan de wijkagent bel dan 0900-8844

Kijkt u eens op de site van Amersfoort.nl/veilig  – Burgernet  –Stop deCriminaliteit

Ik hoop dat u mee wil werken aan een veilig Amersfoort en de ogen wilt zijn van het politie korps die u kunt volgen via http://www.twitter.com/politie033