Bewonerscollectieven nemen steeds vaker het initiatief om samen een wijkonderneming te beginnen. Ze nemen bijvoorbeeld het beheer van een buurthuis over of starten een buurtzorgcoöperatie. Aedes en het ministerie van Binnenlandse Zaken organiseren op 11 oktober in Amersfoort een landelijke bijeenkomst over Wijkondernemingen.

Met als motto: De wijk verdient het!

Tijdens de ochtend betreden vooral bewoners het podium, zij voeren vraaggesprekkenonder leiding van dagvoorzitter Ruben Maes. Minister Spies (Binnenlandse Zaken) en Marc Calon (voorzitter van Aedes vereniging van woningcorporaties) houden toespreken en er wordt een video vertoond waarin een aantal wijkondernemingen centraal staan.

’s Middags zijn er 15 workshops over bijvoorbeeld cultuur, wet- en regelgeving en financieringsvormen. Die workshops lopen uiteen van een wetenschappelijk college tot een workshop waarin deelnemers een casus adopteren en een bezoek aan een wijkonderneming.

Praat nu al mee over wijkondernemingen op deLinkedIn groep Wijkonderneming.

Inschrijven voor de kennis- en inspiratiebijeenkomst kan via de websitehttp://wijkonderneming.eventbrite.nl Aedes-Magazine heeft in oktober een artikel over Wijkondernemingen. Daarvoor is de redactie nog op zoek naar corporaties met goede voorbeelden

Bron: Evenbrite

p.s. de redactie heeft géén uitnodiging voor deze bijeenkomst ontvangen ? Dat is een goed begin !  ?