DSC_1768Woensdagmiddag 14 oktober werden in het gebouw van speeltuin Rivierenwijk, vóór twee uur de kleertjes op hangers aan de rekken gehangen. De bezige moeders hadden de schoentjes en klompen al netjes tentoongesteld. Een kleed met speelgoed voor de kinderen werd al volop gebruikt. Een ander was georganiseerd door het Mamacafé Soesterkwartier.

Normaal houden de mannen van het Kinder-Repaircafe hun middag op de derde woensdag van de maand, maar voor de gelegenheid zaten ze nu een woensdag eerder paraat, De mannen zaten klaar om defect speelgoed en klein huishoudelijke apparaten te repareren. En natuurlijk was er koffie of thee voor de ouders, opa’s en oma’s, en limonade voor de kinderen.

De kleding was eerder ingebracht door mensen dieDSC_1818 wel kinderkleding wilde ruilen, en daarbij ook gecheckt of het heel en zonder vlekken was. Er hing dan ook kwaliteit in de rekken, van zomershirt tot winterjas en alles wat daar tussen valt. Een rood ketelpak dat alle kenmerken van nieuw vertoonde hing ertussen voor de nieuwe kleine monteur in opkomst. Een paar paarse klompen stond te wachten op een aankomend boertje of boerinnetje.

Even voor twee uur hingen de spullen en konden de “klanten” nauwelijks hun uitzoekdrang meer onder controle houden. Iets eerder dan aangekondigd ging daarmee de uitzoekruil van start. De bomvolle rekken kregen dan ook snel meer ruimte. En aan de diverse kinderwagens hingen al even snel de hangertjes met kleertjes. En de kinderen speelden er rustig op los, maakten een dansje of speelden een spel.

DSC_1792Diverse moeders kwamen met speelgoed dat het niet meer deed naar de mannen van het Kinder-Repaircafe in de hoop dat ze het konden maken.  Lego batterij-speelgoed, en een treintje. Het een lukte wel omdat het een kwestie van draadje vastzetten was, het ander lukte niet. Tja, soms is iets net tever kapot en moet het gewoon vervangen. Tussendoor was er ruimte voor experimentele lichtjes die aangingen bij aanraking.

 

Na het scoren van de kleding kwamen aan de koffietafel DSC_1774de gesprekken op gang. Terwijl andere ouders met kinderen net binnenkwamen om hun rondje langs de rekken te doen. Buiten was het koud en regende het waardoor het speelkleed goed benut werd. Er werd onderzocht, gebouwd gedanst en gespeeld dat het een lieve lust was. Terwijl de allerkleinsten relaxt lagen te luisteren naar alles wat er om hen heen gebeurde.

Al met al ging er zo heel wat kleding over van de een naar de ander, met gesloten beurs. Wat er overbleef werd aan het eind van de middag opgehaald door de Kringloop. En zo krijgt alles toch weer een goede bestemming. Terwijl ondertussen er veel bleef zoals het lang geleden ook al was: moeders/ oma’s doen het uitzoeken van de kleren, vaders/ opa’s doen het reparatiewerk.

Verslag en fotoverslag Ngie