De Kamer van Koophandel Midden-Nederland en Gooi-, Eem- en Flevoland organiseren speciaal voor ambtenaren die overwegen een eigen bedrijf te beginnen een voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 29 november in Amersfoort.

In het regeerakkoord wordt duidelijk dat er bij de overheid de komende jaren veel banen verdwijnen. Een van de mogelijkheden voor ambtenaren die hun baan verliezen is het beginnen van een eigen bedrijf.
Voor jezelf beginnen is een grote stap. Anders naar de wereld om je heen kijken is een vereiste. De KvK biedt daarom een aangepast programma met gastsprekers die uit eigen ervaring vertellen hoe het is om een bedrijf te beginnen.
Tijdens de bijeenkomst krijgt men antwoord op vragen als: Wat houdt het hebben van een eigen bedrijf in ?, Waar begin ik? en Is mijn bedrijfsidee haalbaar? Ook leert men meer over het vaststellen van een doelgroep en het werven van klanten.
Oud top-ambtenaar binnen het Ministerie van VROM Claudia Broeke van Droom Productie heeft ook de stap gezet en is een eigen bedrijf gestart. Ze vertelt daarover op 29 november. Aan het eind van de avond is er gelegenheid om met anderen of één van de sprekers ideeën uit te wisselen of vragen te stellen onder het genot van een hapje en drankje.
De bijeenkomst Van ambtenaar naar ondernemer vindt plaats bij de Kamer van Koophandel, Printerweg 6 in Amersfoort. Aanmelden kan via www.kvk.nl/ambtenaarnaarondernemer.

Bron: Sandra van den Bovenkamp(Baarns Weekblad)