Op maandag 7 januari organiseert de praktijk voor Integratieve Coaching & Therapie een introductie/ínformatie -avond over de training “Uit de ban van emotie-eten” in de Oude Viltkamer op de Arnhemseweg. Deze avond wordt er toegelicht wat u van de cursus kunt verwachten en wat er van u verwacht word. Deze avond kost 5 euro

Deze 9-weekse training gaat eind januari van start.Veel mensen kennen het: allerlei diëten geprobeerd, maar steeds komen ze weer aan. Meestal weten ze best hoe ze gezond moeten eten, maar op de een of andere manier lukt het niet. Het lijkt wel alsof de eet-drang sterker is dan zijzelf. Als mensen dit herkennen, is de kans groot dat ze emotie-eter zijn. Een nieuw dieet helpt dan niet om het eetpatroon blijvend te veranderen.

Emotie-eten is alleen aan te pakken door op zoek te gaan naar de oorzaak van de behoefte aan eten. De training Uit de ban van emotie-eten biedt een krachtige oplossing voor iedereen die last heeft van onevenwichtig eetgedrag zoals eetbuien, lijnen en weer aankomen, eetverslaving of boulimia. De aanpak is gebaseerd op de laatste psychologische inzichten uit de mindfulness en zelfacceptatie. Deelnemers ontdekken welke emoties, gedachten en gewoonten het verlangen naar eten oproepen. Zo leren zij hun ongezonde eetpatronen te veranderen. De groep biedt hierbij steun, herkenning en stimuleert het zelfvertrouwen.De training wordt gegeven door twee Integratief Therapeuten, die zelf ervaringsdeskundig zijn. Bij de training hoort een werkboek met een CD, waarmee ook thuis geoefend wordt. Voor meer informatie en aanmelding kan men bellen naar Bernadette van Raamsdonk op             06 123 96 250      . Of kijk op: www.vanraamsdonktherapie.nl.

Locatie: Oude Viltkamer, Arnhemseweg, Amersfoort, Hendrik van Viandenstraat 15, Amersfoort

Start datum/tijd: 07-01-2013 20.00
Eind datum/tijd: 07-01-2013 21.30

Bron: De Stad Amersfoort, met kleine aanvulling door de redactie