Elk jaar kiest het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) een Uitblinker uit de kandidaten van alle instellingen. ROC ASA in Amersfoort heeft voor 2012 Simon Uhlenbusch uit Soesterkwartier genomineerd. De 19-jarige student Welzijn zette op zijn stageplaats Zorgboerderij Goedland in Putten een natuurmuseum op. Deze zorgboerderij biedt in het weekend onderdak aan kinderen met autisme en/of een verstandelijke beperking, door de week komen er volwassenen met een beperking voor dagbesteding.

Simon valt vooral op door zijn ambities, vernieuwing en creativiteit. “Natuureducatie is een prachtige manier om jong en oud te inspireren en nieuwe talenten en vaardigheden aan te boren”, aldus de stagiair over het natuurmuseum. Kinderen, ouders en vrijwilligers zijn heel enthousiast over zijn initiatief. Na zijn mbo-opleiding wil Simon gaan werken om te sparen voor een wereldreis, daarna is hij van plan verder te studeren in het hbo.

Wilt u stemmen op deze kanjer uit Soesterkwartier? Ga dan – vóór 4 oktober – naar: http://www.ditismbo.nl/uitblinkers/2012/simon-uhlenbusch

 

José Vorstenbosch