Tijd voor Amersfoort
Lekker eten op Lepeltje Lepeltje

Lepeltje Lepeltje in Amersfoort
18 t/m 21 mei | Alle lepels liggen klaar, de bbq staat aan en de mooiste spulletjes zijn bij elkaar gezocht: vanaf vrijdag is ’t weer Lepeltje Lepeltje! Het reizende festival dat ooit in Amersfoort begon, vind je dit pinksterweekend op het Burgemeester Brouwerplantsoen. Tip: eet voor je bezoek niet teveel, zodat je lekker kunt proeven van wat Amersfoortse restaurants en foodtrucks je te bieden hebben.

Lepeltje Lepeltje in Amersfoort

Vier je verjaardag in zonnig Amersfoort

Verjaardagsactie in Amersfoort
Ben je deze zomer jarig? Lucky you! In Amersfoort liggen er allemaal cadeautjes voor je klaar. Van de echte Amersfoortse kroket, tot een diner bij Leerhotel het Klooster. Het enige wat je hoeft te doen is ze in de week van je verjaardag komen ophalen. Bang dat je ’t vergeet? Geef je verjaardag aan ons door, dan sturen we je een herinnering.

Verjaardagsactie in Amersfoort

Expo ‘Real human bodies’ in de Mariënhof

Real human bodies naar Amersfoort
18 t/m 20 mei | Biologieboeken kennen we, maar hoe zien lichamen er nu écht van binnen uit? Bij de expo ‘Real human bodies’ vind je lichamen, skeletten en organen van echte mensen. Ook zie je er wat ziektes en slechte gewoontes met je lichaam kunnen doen. Bezoek deze bijzondere tentoonstelling in de Mariënhof.

Real human bodies in Amersfoort

Mondriaanhuis wint internationale prijs

Bezoek het Mondriaanhuis
De tentoonstelling in het Mondriaanhuis is zó bijzonder, dat het museum een internationale prijs gewonnen heeft. Net als bijvoorbeeld het Museum of Modern Art in New York en het National Museum of Natural History in Washington. Benieuwd naar het waarom? Bezoek het Mondriaanhuis zelf! In het geboortehuis van kunstenaar Piet Mondriaan vind je alles over zijn stijlontwikkeling en leven.

Bezoek het Mondriaanhuis

Waarom mei jouw fietsmaand is

Meimaand is fietsmaand in Amersfoort
t/m 31 mei | Mei is hét moment om op de fiets de omgeving te verkennen. Die van Amersfoort welteverstaan, want voor nog geen 3 euro koop je bij de VVV een boekje vol met mooie routes! Het boekje is alleen deze maand te koop. Dus pomp je banden op, bepaal naar welke afstand je hoofd staat en bekijk welke hotspots er op de route liggen. Het wordt een heerlijk zonnige dag.

Doe mee met de jazz-stadswandeling

Jazz Heritage Walks
26 mei | Hou je wel van fijne jazzmuziek? Lekker buiten met een drankje erbij, of juist liever wegdromen in een mooie concertzaal? Tijdens Rabobank Amersfoort Jazz kan allebei! Als je je inschrijft voor de Jazz Heritage Walks, loop je mee met een speciale jazz-stadswandeling door de historische binnenstad. Handig: je bent meteen verzekerd van een goede plek bij de concerten.

Jazz Heritage Walks

         
Tijd voor Amersfoort is een initiatief van Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort

Uitschrijven