Programmamaker Teun van de Keuken over zijn ‘Supermarktsurvivalgids’ in het Eemhuis

Hoe overleef je de supermarkt? Tussen de schappen is het soms heel lastig om goede en verantwoorde keuzes te maken. Op dinsdag 12 november komt journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken daarom naar het Eemhuis om aan de hand van zijn succesvolle boek de ‘Supermarktsurvivalgids’ de beste survivaltips te geven. Van de Keuken is bekend van zijn columns over eerlijk eten en als maker van het NPO-programma ‘De Keuringsdienst van Waarde’. De Bibliotheek Eemland heeft hem uitgenodigd in het kader van Nederland Leest.

De Supermarktsurvivalgids is een kritische voorlichting over de voedingsmiddelen die supermarkten verkopen, met onderzoek naar feiten en fabels bij allerlei praktijken en achtergronden rondom de productie, de marketing en de consumptie van etenswaren. Van de Keuken voert de bezoekers deze avond mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden op de afdelingen van de grootgrutter en vertelt waar consumenten de grootste gevaren kunnen verwachten.

De lezing over de Supermarktsurvivalgids is op dinsdag 12 november in de Bibliotheek het Eemhuis. Een ticket is te koop bij de Bibliotheek Eemland en kost € 12,50. Bibliotheekleden krijgen een korting van € 2,50.

Nederland Leest

Deze activiteit wordt in het kader van Nederland Leest georganiseerd. Nederland Leest is de grootste leescampagne van Nederland en heeft dit jaar als thema ‘duurzaamheid’. Leden en niet-leden kunnen in november gratis het boek Winterbloei van Jan Wolkers in de bibliotheek ophalen mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Waarom het thema Duurzaamheid? In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar in november. In de grootste leesclub: Nederland Leest en op de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek, want daar is hergebruik het de norm.