SOESTERKWARTIER – Bowlen, lasergamen, glow-in-the-dark-golfen of een spectaculair hoogteparcours afleggen. Wie dat allemaal wil doen kan voortaan ook terecht in Amersfoort. Het voormalige Monkeytown is verhuisd naar een spiksplinternieuw pand aan de Middelhoefseweg en is onder de naam Superfun veel meer dan een alleen klim- en klauterparadijs voor kinderen tot een jaar of negen.

door André van der Velde

Superfun is nog maar een paar weken open en nog niet alle attracties zijn klaar, maar er is nu al veel meer aanloop dan destijds aan de Amsterdamseweg, zegt pr-medewerker Elco de Koning. ,,Dit komt duidelijk tegemoet aan een enorme behoefte. Van heel veel mensen heb ik al gehoord dat dit is iets wat Amersfoort miste”, zegt hij. De drukte bij de acht bowlingbanen, vlak achter de ingang, lijkt zijn woorden te onderstrepen. ,,We hebben nu vierhonderd gratis parkeerplekken en in plaats van 1000m2 oppervlakte hebben we er nu 6000. Dat is gigantisch en”, vervolgt hij enthousiast, ,,Monkey Town was alleen een indoorspeeltuin. Op jaarbasis hadden we 60.000 kinderen binnen, de aantallen ouders werden niet geregistreerd. Nu richten we ons op 200.000 bezoekers op jaarbasis, kinderen én volwassenen. Dan zijn we de tweede grote toeristentrekker van Amersfoort, na DierenPark Amersfoort.”

Het concept van Monkey Town is ontwikkeld door onder anderen Engelbert Webbink. Hij zette samen met mede-eigenaren Peter Kappe, Huub van de Wakker en Koen Butje in 2002 Monkey Town op, gericht op kinderen tot negen jaar. Het concept van de indoorspeeltuin sloeg aan en de daarop volgende jaren werden zes franchise-filialen geopend, waaronder twee in het buitenland. Langzaam maar zeker ontstond bij de initiatiefnemers het idee om zich niet meer uitsluitend te richten op kinderen tot negen jaar. Constaterend dat Amersfoorters die wilden bowlen naar Leusden moesten, en dat elders populaire nieuwe attracties hier al helemaal niet te vinden waren, ontwikkelden ze het concept van Superfun.
De indoorspeeltuin biedt jonge kinderen volop gelegenheid te zich uit te leven, bijvoorbeeld op de klimvulkaan, de tube-glijbaan, diverse trampolines en een klimwand. Ouders kunnen vanaf een terras een oogje in het zeil houden.
Op de bovenverdieping zullen medio september de 18 holes minigolfbaan met glow-in-the-dark effecten (space golf) en de lasergame-arena worden geopend. Op diezelfde verdieping komt een buffetrestaurant en worden vergaderruimtes ingericht. Na het vergaderen kan dan in een van de meest bijzondere attracties aan teambuilding worden gedaan: het rescuespel.
,,Amersfoort is als gevolg van een zonnestorm zijn energie kwijtgeraakt en jij moet er dan voor zorgen dat Amersfoort zijn energie terugkrijgt door allerlei opdrachten uit te voeren”, legt De Koning uit. ,,De laatste opdracht, een onderdeel dat ook los van het spel kan worden gedaan, is een hoogteparcours: veertien maal oversteken op acht meter hoogte.” Alleen voor durfals.
uMeer info op www.superfun.nl.

bron: Stad Amersfoort