DSC_3460Alle aankondigingen wezen er al op, het zou druk worden bij het gratis kinderfeest in de Superfun op zondag 17 januari 2016. Diverse Facebook pagina’s maakten kenbaar dat er de gehele dag heel veel te doen zou zijn in de Superfun, georganiseerd door de gezamenlijke Carnavalsverenigingen.

Wel dat hebben ze geweten. Al vroeg in de ochtend werd het parkeren bij de Superfun al een probleem en tegen 11.00 uur was er al een heuse wachtrij  om binnen te komen. Het geheel was ook nog in winterse sfeer omdat alles wit was van de gevallen sneeuw. Maar eenmaal binnen konden de kinderen naar hartenlust hun gang gaan. terwijl er buiten nog gestrooid werd op de parkeerplaats en bij de geplaatste draaimolen en luchtkussens, werd het binnen een gezellige boel.

DSC_3521De ballenbak krioelde van de kinderen en al snel vlogen de ballen alle kanten uit. Eén jongetje meende dat de ballenbak zo snel mogelijk leeg moest en probeerde ze een voor een over de drempel te gooien. Het is hem niet gelukt.

De tafeltjes daar geplaatst voor de ouders waren al snel bezet. Koffie/ thee en er werd zelfs al patat genuttigd. De grote glijbaan zorgde voor veel vermaak. Maar het ultieme was toch weDSC_4130l het meters hoge “glijdoek”. Vanaf zo’n 8 meter hoog roetsjen de kinderen langs het gespannen doek naar beneden. Mocht dat niet voldoende zijn kon men langs een touwbrug of middels klimmen en klaurteren weer verder door het pand. Als waren ze Tarzan of Jane in de jungle.  Een maal op de bovenverdieping aangekomen was het een waar familie feest. Een muzikant zorgde voor de nodige hilariteit. Een clown zorgde voor de ballonnen, om deze in allerlei vormen te knopen. Dan was daar het alom bekende spel, hoe schiet ik een eend van het bord met een soort pijl en boog. Blikjes werpen en meer spellen.

DSC_4152Buiten echter werd het zaak om hulptroepen in te schakelen. Tegen 13.00 uur stond er op de BW laan en kruising Birk/ Amsterdamseweg een lange file. De kruising dreigde geheel verstopt te raken en de weg naar de Superfun kreeg ook een wachtrij. De verkeersregelaars konden niets meer doen dan de mensen terug sturen om elders hun auto te laten parkeren. Uiteindelijk kwam de sterke arm er aan te pas en werd de afslag naar de Superfun afgesloten.

DSC_4141Blijkens navraag waren er rond het tijdstip 13.45 al ruim 5000 bezoekers. Of deze zich hielden aan de geplande speeltijd van 2 uur is niet bekend geworden maar het leek er op dat de “gasten” langer bleven dat was voorzien. De wachtrij om de ingang te bereiken bedroeg toen al 1 uur.

Maar niet getreurd, de wachtende kinderen konden alvast eeDSC_3500n draai maken in de draaimolen of gaan klimmen in de stormbaan (luchtkussen) die buiten waren opgesteld.

DSC_4142Uiteraard was Prins Carnaval Joris de 40 ste met zijn gevolg ook weer aanwezig, zoals ook andere carnavalsverenigingen.

Veel vrijwilligers waren nodig om het geheel in goede banen te leiden .BHV/  EHBO mensen waren ook aanwezig om de nodige pleistertjes te plakken. Mede door de grote inzet van deze mensen werd het een knallend feest. Naar schatting hebben zo’n 6500 bezoekers deze “gratis” kids special bezocht.

Met dank aan alle gezamenlijke Carnavalsverenigingen die dit mogelijk maakten.

 

Verslag karel van Rooy

Foto reportage ochtend Ngie

Foto reportage middag Karel