Struinen in de Tuinen heet vanaf nu Gluren bij de Buren en hosts kunnen nu ook deelnemen met een huiskamer in plaats van een tuin. Zo kunnen nog meer enthousiaste Amersfoorters zich aanmelden. Gluren bij de Buren Amersfoort vindt plaats op 3 juli 2022. De organisatie is op zoek naar lokale acts en hosts. Aanmelden kan tot en met 22 mei.
Sinds 2008 organiseert Stichting de Bühne het jaarlijkse Struinen in de Tuinen in Amersfoort. In andere steden bestond de winterse grote broer Gluren bij de Buren. De organisatie heeft ervoor gekozen om vanaf nu met één naam verder te gaan: Gluren bij de Buren!
Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiaste Amersfoorters stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt.
Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen.
Tot en met 22 mei kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Van Vathorst tot aan het Leusderkwartier, iedereen doet mee! Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit Amersfoort en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer!
Aanmelden is mogelijk tot en met 22 mei via www.glurenbijdeburen.nl
Gluren bij de Buren wordt georganiseerd door Stichting de Bühne en Scholen in de Kunst. Scholen in de kunst ondersteunt en verzorgt kunst- en cultuureducatie in Amersfoort, Leusden en Soest, met als doel de cultuureducatie en -participatie in stad en regio te versterken.
Algemene informatie
Datum: zondag 3 juli 2022
Tijden: 13:00 – 18:00 uur
Entree: Pay what you can
Website: www.glurenbijdeburen.nl
Gluren bij de Buren 2022 vindt plaats in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Assen, Baarn, Bloemendaal, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Emmen, Haarlem, Harderwijk, Helmond, Hilversum, Huissen, Leiden, Maastricht, Nieuwegein, Nijkerk, Nissewaard, Roermond, Sittard-Geleen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zeist, Zutphen en Zwolle.