Op zondag 8 Juli kan Amersfoort zich weer opmaken voor een nieuwe editie van Struinen in de Tuinen. Laat je verrassen door lokaal talent in een van de 100 tuinen door heel Amersfoort die zijn omgetoverd tot incidenteel podium.
Het programma van de zevende editie van Struinen in de Tuinen is bekend gemaakt. Op zondagmiddag 8 juli kan er in maar liefst 100 tuinen gestruind worden naar het beste wat Amersfoort te bieden heeft op het gebied van lokaal talent.
Tussen 12.00 en 17.00 vinden 300 optredens plaats in alle wijken van Amersfoort. Er is voor ieder wat wils, uiteenlopend van klassieke muziek, dans en theater. Organisator Dirkjan van Oord: “Alle wijken doen weer mee. Mijn tip waar je heen moet? Blijf vooral in je eigen wijk en ontmoet je buurtgenoten. Je weet nooit wat voor moois kan ontstaan!”
Elke artiest speelt gedurende de dag drie voorstellingen van elk 30 minuten. Doordat de deelnemende tuinen nooit ver van elkaar af liggen is het ook mogelijk meerdere voorstellingen te bezoeken.
Alle optredens zijn gratis en mede dankzij Picnic staat er zelfs in elke tuin een kopje koffie of thee voor je klaar. Ook staat er een spaarpot waar je een vrijwillige bijdrage kan leveren na elk optreden. Dirkjan van Oord: “Naast de spaarpot kan je nu ook gemakkelijk geld online doneren via iDeal door met je smartphone, of op je computer, naar onze website te gaan.
Struinen in de Tuinen moet gratis toegankelijk en laagdrempelig blijven. We hopen echter dat mensen gul geven om Struinen in de Tuinen volgend jaar weer te kunnen organiseren! Ga hiervoor naar www.struinenindetuinen.nl/steun
Ook dit jaar is er weer een programmakrant ontwikkeld. In deze 12 pagina’s tellende krant is het programma te vinden. Deze krant ligt vanaf 20 juni door alle wijken van Amersfoort of is te vinden bij VVV Amersfoort naast de Onze Lieve Vrouwentoren. Het programma is ook te vinden op de website: www.struinenindetuinen.nl
Struinen in de Tuinen is een initiatief van Stichting de Cultuurbrigade, en wordt georganiseerd door Kultlab.