Enkele jaren geleden is ons redactielid Nel ons ontvallen, Karel van Rooy heeft destijds hier een artikel overgeschreven. Nel was buiten de wijkkrant om nog op vele fronten actief. Enkele mensen hebben het initiatief genomen om Nel postuum te eren met een ster op de ‘walk of fame’ op het terrein van de wagenwerkplaats. Een ster die haar in vele opzichten toe kwam.

Vrijdagmiddag 21 april 2023 was het zover en onder belangstelling van een aantal genodigden werd de ster onthuld na enkele toespraakjes en een kort moment van stilte om Nel te herinneren zoals ze was werd de ster onthuld door haar broer. Voor de mensen die haar gekend hebben een indrukwekkende gebeurtenis.

Bij de verkeerstuin was er een diashow over de activiteiten die Nel ontplooid had, samengesteld door Karel van Rooy. Deze diashow liet zien wat voor breed geïnteresseerd mens Nel was, op haar geheel eigen wijze bracht ze dit ook naar voren. Iedereen die haar gekend heeft zal dit kunnen beamen.

Graag zou ik willen besluiten met een gedichtje door Nel geschreven en wat door Oeds ook voorgedragen werd bij de onthulling van haar ster:

 

Nodig

Ik heb je nodig,

om van te leren.

Ik heb je nodig,

omdat je me een spiegel voor kunt houden.

Ik heb je nodig,

omdat je anders bent.

Ik heb je nodig,

Gewoon van mens tot mens

 

Nel

 

Tekst en foto’s: (klik hier) Ton Schimmel