We hebben in 2020 hard gewerkt. We wilden een start maken met het meer klimaatbestendig maken van de Piet Mondriaanlaan in Amersfoort. Gesteund door Kern met Pit organiseerden we een bewonersavond. Inventariseerden alle ideeën en wensen. Maakten er een actieplan van en gingen in overleg met de betrokken gemeentelijk diensten en belangenorganisaties. We stelden een lijst op van geurende en bloeiende bomen en maakten een beplantingsplan voor de middenberm. Deze werd door de gemeente goedgekeurd en zelfs overgenomen, zodat we meer bereikt hebben met de Piet Mondriaanlaan dan we ooit durfden dromen. Dit jaar gaan we werken aan steenbreek in dezelfde laan. We wisten in 2020 ook te bereiken dat aan de andere zijde van het Mondriaanplein een stuk verharding, na een bodemsanering ingreep niet meer werd teruggebracht. We hebben daar onder de bomen dezelfde soort planten kunnen poten, die begin dit jaar ook in de middenberm worden gezet.

Deze actie hebben we mede door Kern met Pit van de KNHM kunnen uitvoeren. Nu kunnen we ook prijswinner worden bij Kern met Pit. Op 23 januari worden in alle provincies de trofeewinnaars bekend gemaakt. Deze wint een extra prijs van 1.500,- en gaat door naar de finale voor de Gouden Pit t.w.v. 3.000,-! De winnaar wordt 50/50 bepaald door de vakjury, maar ook door internetstemmen! Vanaf 4 januari 9.00 uur kan er daarom op ons gestemd worden via www.kernmetpit.nl op het beste buurtinitiatief per provincie.

Stem op ons ! www.kernmetpit.nl 

Als u wilt zien hoe een klimaatbestendige Piet Mondriaanlaan eruit ziet, hebben we een korte impressie van 1,5 minuut gemaakt. U vindt het filmpje hieronder:

 

Alvast bedankt en voor 2021 de beste wensen.