Op zaterdag 15 september start het nieuwe culturele seizoen met AMSUP. Het openingsprogramma met o.a. Paul de Leeuw en Miss Montreal is inmiddels uitverkocht, maar vanaf 21.15 uur kan iedereen voor slechts € 5,00 AMSUP bezoeken.

 

 

In het hele gebouw van De Flint vinden optredens plaats. Muziek, toneel, dans, poëzie en kunst. Het wordt een groots spektakel met bijzondere acts, bekende artiesten en jong talent! Wat dacht u bijvoorbeeld van Lucky Fonz III, Wüdstik, DETLEV en Trio C tot de derde. Kom lekker luisteren bij Cameleon uit Algerije of het plezierdichtersfestival ‘Spot op de Kei’. En daarna chillen bij de kampvuurconcerten, swingen bij de jamsessies in de Stadszaal en tussendoor genieten van de kleine optredens door het hele gebouw heen. Laat u verrassen en maak de aftrap van het nieuwe seizoen live mee. Aan deze avond werken mee: Arteganza, Bibliotheken Eemland, De Amersfoortse musea, De Lieve Vrouw, Dias Latinos, Grolsch, MILES Amersfoort, Podium De Kelder, Rabobank Jazz Amersfoort, Scholen in de Kunst, Spoffin en Spot op de Kei.
De opbrengst van de avond gaat volledig naar het goede doel: Stichting Leergeld. Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten zoals bijvoorbeeld het bezoeken van een theatervoorstelling. Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur “leergeld” voor gaat betalen.
Kaarten voor het AMSUP programma vanaf 21.15 uur kosten € 5,00 en zijn 24 uur per dag te koop via www.amsup.nl.

Bron: Stad Amersfoort