In de wintermaanden kunt u (bijna) elke dag, niet op maandag, een stadswandeling doen met Gilde Amersfoort. Deze start om 14 uur.
Vertrekpunt is steeds vanaf het kantoor van Gilde Amersfoort op Groenmarkt nummer 19. U hoeft niet te reserveren. De wandeling duurt ongeveer 1½ uur.
De kosten zijn € 4,- per persoon. U kunt ook vooraf bij de VVV uw kaartje halen.
De historische binnenstad van Amersfoort is goed te belopen en telt 380 rijks- en 275 gemeentelijke monumenten en een zeer oude synagoge. Een ervaren gids van Gilde Amersfoort laat u deze historische binnenstad zien. Wandelen door de plechtstatige Muurhuizen is altijd weer een bijzondere ervaring. Het Havik met zijn gracht en zijn boogbruggen is in alle seizoenen een plaatje. Op het Onze Lieve Vrouwe kerkhof hebt u mooi zicht op de prachtige OLV toren. En u kunt de Koppelpoort van binnen bekijken. U mag zelfs in het rad waarmee het waterschot omhoog en omlaag gebracht wordt.
Wij horen vaak van onze wandelaars. ‘Ik wist niet dat Amersfoort zo mooi was!”. Dus laat u verrassen!Voor meer informatie en voor de juiste data: kijk op www.gildeamersfoort.nl. Of bel ons kantoor: 033 – 472 22 36.

Locatie: kantoor Gilde Amersfoort, Groenmarkt 19, Amersfoort

Bron: Stad Amersfoort