Zondag 23 augustus 2020, de poorten van speeltuin het soesterkwartier waren deze middag geopend voor de jaarlijkse ‘sport en spel’. De eerste, volgende week is er de tweede zondag. Deze eerste zondag was er de traditionele wipe-out parcours, met meer dan 50 deelnemers waarvan de meeste deze hindernisbaan meerdere keren aflegden. Opmerkelijk was ook de jeugdige begeleiding, de een wat meer jeugdig als de andere maar elke deelnemer werd goed begeleid. Soms waren er bij de verschillende obstakels een extra handje nodig maar dat mocht zeker de pret en de prestatie niet drukken! Verschillende speeltoestellen die in de speeltuin aanwezig waren werden gebruikt, als laatste de grote stormbaan, de allerkleinste hadden het hier soms wat moeilijk mee maar dan was er gelukkig weer die helpende hand.              Er waren drie leeftijds groepen gemaakt waarvan de drie besten een heuse medaille konden verdienen, brons voor de derde, zilver voor de tweede en natuurlijk goud voor de winnaar in de groep. Alle deelnemers kregen voor hun prestaties een portie poffertjes al dan niet met boter en poedersuiker. De poffertjes bakkers en hun helpers hadden de handen vol ze konden het werk niet aan. Lange rijen voor de kraam die tijdens harde wind vlagen wilde gaan vliegen…. Gelukkig was alles goed vastgezet met touwen, voor de zekerheid werden er in de loop van de middag nog wat extra touwen bij gezet. Dat de poffertjes lekker waren was zeker, maar liefst meer dan 1300 poffertjes zijn er gebakken! Van al dat sporten en poffertjes eten krijg je natuurlijk dorst ook daarvoor was gezorgd, limonade en overvloed, ook dit had gretig aftrek.

Na deze buiten activiteiten naar binnen, waar Marcel aan de hand van zijn goochel en poppenshow het verhaal uit beeldde van Petrus die zijn vriend Jezus verraadde en in de steek liet gelukkig werd alles bijgelegd en kwam het allemaal weer goed. De kinderen uit het publiek (helaas mochten de ouders vanwege de corona voorschriften niet mee naar binnen) hielpen Marcel dapper mee met alle goocheltrucs waarbij hij ook vaak de kinderen voor de gek hield. Dat dit erg leuk was behoeft geen betoog, iedereen was dol enthousiast, enkele kinderen soms te……..

Als laatste tegen de klok van vijf uur was er de uitslag van de wedstrijden op het wipe-out parcours, enkele prijswinnaars waren helaas al naar huis, hun medaille wordt na bezorgd! Trotse Trotse gezichten bij de prijswinnaars!

Op deze zeer geslaagde middag was het gelukkig droog, aan het begin een enkel druppeltje, aan het eind kwam het zonnetje toch nog even van achter de wolken tevoorschijn. Al met al een zeer geslaagde middag met na afloop een aantal uitgeputte kinderen (en begeleiders).

 

 

 

Verslag en foto’s: Ton Schimmel