Spetterend Kinderboekenfestival Eemhuis
met o.a. schrijver Koos Meinderts en illustrator Marije Tolman

Op zondag 14 oktober is het Eemhuis in festivalsfeer. Dan is namelijk het Kinderboekenfestival. Deze spetterende afsluiting van de Kinderboekenweek is er speciaal voor vrienden, maatjes en matties. Het thema is namelijk ‘vriendschap: kom erbij’. In het hele pand kunnen kinderen meedoen aan speurtochten, workshops, knutselactiviteiten, vriendendisco’s en meer. Schrijver Koos Meinderts en illustrator Marije Tolman zijn er ook bij! 

Het Kinderboekenfestival is er speciaal voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In alle hoeken van het Eemhuis zijn er leuke activiteiten te beleven. Zo is er bijvoorbeeld een speurtocht door het hele pand, kunnen kinderen naar de theatervoorstelling Een zee van verhalen met Koos Meinderts, Thijs Borsten en Peer de Graaf of met alle andere kinderen op de muziek van DJ Maxerati swingen in de Vriendendisco.
Daarnaast zijn er leuke workshops zoals de workshop zang van Holland Opera, een workshop ilustreren van kinderboekenillustrator Marije Tolman en een workshop schrijven door Scholen in de Kunst-docent Annette Verspoor. Natuurlijk is er ook nog ruimte voor voorlezen, knutselen, schminken, ijsjes eten en nog veel meer. 

Samenwerking
Het Kinderboekenfestival wordt georganiseer door de Bibliotheek Eemland en Scholen in de Kunst. Daarnaast sluiten ook Holland Opera, de Voorleesexpress, Kidsproof, Speelboek, Archief Eemland, Kunsthal KAdE, IJs van Vitelli en MBO Amersfoort aan om de activiteiten te organiseren.

Kaartverkoop
Kinderen en hun ouders kopen een polsbandje en kunnen daarmee de hele middag aan alle activiteiten deelnemen. Voorstellingen zijn meerdere keren op de middag te zien, zodat niemand iets hoeft te missen.

 Datum:                zondag 14 oktober 2018
Plaats:                  Eemhuis, Eemplein 71-77, Amersfoort

Tijd:                      13.00-17.00 uur

Prijs:                     € 5,- p.p.
Kaartverkoop: via www.bibliotheekeemland.nl