Maandag 20 Augustus, De laatste week van de vakantie is aangebroken en daarmee ook de speelweek in speeltuin Soesterkwartier. In de ochtend zag het er nog naar uit dat de weerberichten – veel neerslag – uit zouden komen, maar het bleek schijn waar in de middag de zon voor kwam (zonneschijn).

Grootse springkussens waarvan een met een complete trimbaan erop werden overeind geblazen. Terwijl er bij het suikerspinapparaat geoefend werd om mooie grote suikerspinnen te maken.

De kinderen liepen nog geen storm richting de gelijknamige baan, maar ook dat zal met de weersverwachting te maken gehad hebben waarschijnlijk. De opklarende lucht bracht al snel de kinderen in beweging naar de speeltuin en daar heel snel op de springkussens.

Duidelijk was dat de voorkeur voor veel jongelui uitging naar de verschillende opstakel springkussens. Hier en daar kon men de indruk krijgen dat het om geoefende sporters van de Keiboulderhal ging.

De anders geoefenden haalde graag wat handstand en andere gym- en turncapriolen uit op het simpele springkussen.

Al met al was het weer een gezellige en beweeglijke drukte. Een vakantielang stilzitten is voor deze jongelui geen optie.

De suikerspinnen die dank zij de oefening echt mooi groot en rond waren, werden door al het springen snel verbrand door de jongeren. De kans op overgewicht als gevolg van de suikerspin was dan ook nihil.

Morgen weer een speeldag, velen kijken er al naar uit.

Sfeerimpressie: Nel Groenendijk

Foto’s ochtend: Ton Schimmel

Foto’s middag: Nel Groenendijk