Zondag 16 juli om 13.00 uur is een speeddate voor leesclubs in de Bibliotheek het Eemhuis. Deze middag is voor mensen die graag samen met anderen boeken zouden willen lezen. De speeddate bestaat uit korte gesprekken met anderen die zich ook hebben opgegeven en daarna wordt gekeken of er een match is. Wie weet kunnen deelnemers ter plekke een nieuwe leesclub vormen of aansluiten bij een bestaande leesclub. Ook geven de Bibliotheek en Senia informatie over hun diensten voor leesclubs. Deelnemers krijgen het Boekenweek essay ‘Boto Banja’ van Raoul de Jong. Toegang is gratis. Wel graag aanmelden via bibliotheekeemland.nl/speeddate.

Leesclubs vormen zich in eerste instantie naar aanleiding van het soort boeken dat gelezen wordt. Zoals bijvoorbeeld romans, geschiedenis, biografieën, filosofie. Natuurlijk is het daarnaast ook belangrijk dat het klikt tussen de leden van een leesclub.

Voordelen leesclubs

Samen lezen biedt talloze voordelen en kan een verrijkende ervaring zijn. Leesclubs stellen deelnemers in staat om boeken te ontdekken die zij misschien niet zelf zouden hebben gekozen. Door samen te lezen en te discussiëren over verschillende genres en auteurs, word je uitgedaagd om buiten je comfortzone te treden en nieuwe literaire werelden te verkennen.

Leesclubs zijn de ideale plek om diepgaande discussies te voeren over belangrijke thema’s, complexe karakters en de diepere betekenissen achter literaire werken. Perspectieven worden verruimd door de inzichten en interpretaties van anderen, en vice versa.

Leesclubs zorgen ook voor sociale verbindingen en nieuwe contacten. Het delen van boekenervaringen, aanbevelingen en zelfs persoonlijke verhalen kan leiden tot langdurige vriendschappen en waardevolle connecties.

Leesclubs bieden de mogelijkheid om kennis te vergroten over diverse onderwerpen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, literatuur, filosofie, psychologie of andere vakgebieden, er is altijd wel een leesclub die aansluit bij jouw interesses. Door samen te lezen en ervaringen te delen, leer je van anderen en ontwikkel je jezelf op intellectueel gebied.

Lezen is niet alleen leerzaam, maar ook vermakelijk. Samen genieten van een goed boek en erover praten kan een bron van plezier en ontspanning zijn. Het biedt een welkome ontsnapping aan de dagelijkse beslommeringen en stelt je in staat jezelf onder te dompelen in boeiende verhalen en ideeën.

 

Praktische informatie

  • Datum: zondag 16 juli
  • Tijd: 13.00 – 14.30 uur
  • Locatie: de Bibliotheek het Eemhuis
  • Kosten: gratis, wel graag aanmelden via bibliotheekeemland.nl/speeddate