Dit jaar staat Siesta tijdens de open monumentendagen met twee stands op de Wagenwerkplaats. Op zaterdag 8 september van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 9 september van 12.00 tot 17.00 uur is het open huis. Siesta heeft over het gehele terrein posters opgehangen waarop informatie over de (bouw)historie, de vroegere functie en het huidige gebruik staat.
Iedere poster is voorzien van de nummers van Route A en van Route B. Route A begint bij de ingang Piet Mondriaanplein en route B begint bij de ingang aan de Soesterweg 244. Voor het gehele programma Open Monumentendag op de Wagenwerkplaats zie http://www.wagenwerkplaats.eu/
De rondleidingen vertrekken eens in het uur/anderhalf uur. Vertrekpunt is nabij de materieelshow van de Stichting Historische Dieseltreinen. De vertrektijden zijn aangegeven bij het Vertrekpunt Rondleidingen. Er zijn verschillende soorten rondleidingen: Zo is er een rondleiding langs de treinen door de machinist, een architectuurrondleiding over de Wagenwerkplaats vanaf 10.30 uur, een rondleiding herbestemming over de Wagenwerkplaats- zaterdag 14.00 uur, zondag 13.00 uur, een rondleiding Wisselloods (Rail Infra) – alleen zaterdag Ieder uur vanaf 11 uur, laatste rondleiding 14.00 uur, een groene Spoorwandeling: zaterdag en zondag, vertrektijd 11.00 uur. Ook is een informatie audio-wandeling verkrijgbaar.
In de informatiekraam van Siesta is onder andere het nieuwe kwartetspel van Siesta verkrijgbaar en is er gelegenheid om je op te geven voor de rondleidingen.

Bron: Stad Amersfoort