DSC_9156Maandag 20 juni, terwijl buiten de regen met bakken tegelijk naar beneden kwam, hing er in de kantine van de KVVA een ontspannen sfeer. Ongeveer 35 mensen waren gekomen om de receptie bij te wonen. Voordat er echter aan de hapjes en drankjes begonnen werd, vertelde Lonneke Lavrijssen -projectleider van “KVVA meer dan voetbal” – hoe het ging vanaf de start tot heden.

Met behulp van een power-point-presentatie en tussendoor enkele toelichtingen/ervaringen van de huidige “activisten” vloog het afgelopen beweeg-jaar voorbij.

DSC_9167Ton Hoff – een van de deelnemers aan de wandel- en fietsgroep – rechts op de foto, in blauwe trui met hand omhoog met gulle lach.

“Wandelen vind ik eigenlijk niet zo leuk, maar het is vooral de gezelligheid! Inmiddels weet ik ook dat het goed voor me is. Naast de activiteiten bij KVVA doe ik ook nog mee met een activiteit van de SRO. Naast meer bewegen ben ik ook gezonder gaan eten. Ik ben inmiddels al 10 kilo afgevallen en voel me ook een stuk fitter. Ik woon al heel lang in het Soesterkwartier, maar heb door het meedoen aan deze activiteiten zoveel nieuwe mensen uit de wijk leren kennen. Dat is eigenlijk het leukst.”

Het project begon met een heel klein groepje mensen dat voorzichtig kwam kijken. bijna anderhalf jaar na de start zijn er 12 beweeggroepen waar, onder anderen; een dansgroep, een wandelgroep, een bootcampgroep, een fietsgroep en een zelfverdedigingsgroep bij zijn. In het totaal 153 mensen die bewegen en het met steeds groter enthousiasme doen. En daarmee is ook de “muziek” gestart, want de “tamtam” brengt het bewegen onder de aandacht van een steeds grotere groep mensen.

DSC_9215Aan een het eind van de presentatie volgde nog een demonstratie van een paar jongedames die zich fysiek leren verdedigen. De gezichtsuitdrukkingen en de serieuze afweer maakten duidelijk, dit zijn “geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken”!

Na de presentatie enDSC_9243 dankwoorden aan de mensen die hun steentje stevig hebben bijgedragen aan het project, en de organisaties die hun medewerking deelden, was het tijd voor de hapjes en de drankjes.

DSC_9158Wethouder Buijtelaar woonde de presentatie bij en kreeg zo te zien wat er met het subsidiegeld bereikt was. Of het ook een reden is om zich achter de oren te krabben of de subsidie echt gestopt moet gaan worden…..? Waarschijnlijk niet, helaas voor sommigen waarschijnlijk, want hoe kunnen mensen op het minimale euro niveau straks nog meedoen?

Voorlopig gaan er in september in elk geval 9 verschillende activiteiten van start (wie weet hoeveel er zullen volgen):

Activiteitenprogramma vanaf september 2016:

Maandag: Wandelen, Dansmix voor dames 55+, hardlopen voor beginners Dinsdag: Bootcamp en Damesvoetbal                                                                     Donderdag: Fit met plezier, Hardlopen voor beginners                                             Vrijdag: 7×7 voetbal 35+                                                                                                 Zaterdag: Bootcamp ouder en kind

Voor meer informatie of aanmelden kunt u mailen naar: bewegen@kvva.nl

Verslag en fotoreportage: Nel Groenendijk