Alhoewel nog een niet bekend gemaakt feit, maar de Hip Hop groep  de ” Power Hoppers ” gaan optreden. Woensdag 27 juni zullen zij optreden in de verkeerstuin . Er is die middag een middag georganiseerd door de “dance” en Chiara Hasper, de docente van de Power Hoppers.

Soesterkwartier 18 juni 2018.

Het is een drukte van belang in het  “dance Centre” van de Speeltuin Soesterkwartier. De Hoppertjes zijn duidelijk wat nerveus, maar er moet strak geoefend worden voor hun optreden binnenkort.  Dus de “warming Up”is van korte duur en al snel worden de linie’s gevormd om te dansen. Het ingestudeerde werk wordt niet meer uitgelegd. Het is even passen en meten waar iedereen moet staan, mede door “nieuwe”leden van de hoppers die ook ingepast moeten worden.

Even is het beeld, van “hoe was het ook al weer” zo wordt er door een enkeling rechtsom gedraaid, terwijl dat linksom moest. Het is maar net hoe je de ene voet over de ander zet natuurlijk. En zoals iemand opmerkte, “dat is toch de houding als je nodig moet plassen”. Wel gezellig die opmerking maar met als resultaat dat er wat kids naar de wc moesten.

Zo hier en daar werden er aanpassingen gedaan in het reeds ingestudeerde “danswerk”, dit om te voorkomen dat men elkaar met armbewegingen raakt.

Maar na een paar maal als klein groepje  de “dance”te hebben geshowd werd het geheel  samen gesmeed tot een echt showmodel.

Het resultaat mag best indrukwekkend worden genoemd. Het zijn toch maar de kids in de leeftijd van 6 tot 8/9 jaar die hier iets moois hebben geleerd.

Karel van Rooy

Foto impressie klik hier,