Soesterkwartier, “Dance Centre”1 oktober 2018.  Een drukke trainingsavond voor de Hip Hop groep “de Power Hoppers” in Speeltuin Soesterkwartier.

De weg vanaf de kleutergroep “Magic kleuter”in de Nieuwe Sleutel naar de Power Hoppers is duidelijk herkenbaar. Alhoewel niet strak aan leeftijd gebonden, wisselen beide dansgroepen over en weer kinderen uit. De heel enthousiaste gaan gewoon naar beide activiteiten.

En zo was het deze maal ook, dat onze Nourayef, concurrentie krijgt van een mannelijke peuter. En die ging helemaal “los”zeg maar bij de Power Hoppers. Toch mooi om te zien, dat de aangeleerde motorriek als kleuter nu wordt doorgezet in de Hip Hop groep.

( peutergroep)

Het werd een drukke boel en de “Hoppers”hadden er duidelijk “zin ” in.  In Now time zaten er weer een groot aantal nieuwe danspassen in. De truc is natuurlijk om de eerder aangeleerde bewegingen te combineren met de nieuwe zodat er een vloeiende dans ontstaat.

En dat lukte toch weer goed. En dat de ene helft van de Hoppers ten opzichte van de anderen, contra bewegingen moeten maken, gaat ze goed af. Qua concentratie best een opgave.

De motivatie van deze groep blijkt toch weer zeer hoog te liggen en de uitvoering zo rond Kerstmis voelt men goed aan.

Karel van Rooy

foto,s Ton Schimmel.