P7025098Donderdagavond 2 juli om half acht werd er een informatiebijeenkomst gehouden in de Wagenspeelplaats. De organisatoren waren blij met de komst van uw verslaggever omdat ze daardoor wisten “boodschap is overgekomen”. De boodschap: dat er een informatieavond voor de direct omwonende georganiseerd was. Gezien de temperaturen van eerder op de dag was het de vraag of er -, en zo ja,  hoeveel mensen er zouden komen. Drie thermoskannen koffie,één kan thee, en drie flessen water stonden klaar berekend op een grote opkomst. Organisatoren, mensen van Stichting Bikkel en de Amerpoort en uw verslaggever meegerekend waren er uiteindelijk 18 aanwezigen. De koffie-, en theekannen zouden niet leeg gaan dat was wel duidelijk. En dat terwijl er toch echt wel belangrijke informatie gegeven werd.

De plannen liggen uitgebreid en uitgespreid over de verschillende tafels.P7025048 Het geeft toch echt een heel ander beeld dan in eerste instantie op komt bij de gedachte aan een Pop-up restaurant. Het tijdelijke karakter, laat best wat ruimte en is hoe dan ook relatief. Mondeling werden de plannen uitgebreid toegelicht waarna er de mogelijkheid was om vragen te stellen.  Een bewoonster van de Soesterweg heeft ernstige twijfels bij de plannen, zij ervaart nu al te vaak overlast van de muziek van het Centraal Ketelhuis. Net even te vaak kan ze meezingen in bed en dat is niet waarvoor een bed bedoeld is. Lang dacht ze dat zij de enige was die klaagde, maar er blijken helaas meer mensen last te ervaren van het geluid. Er word gesproken over oplossingen.

P7025080Nu heeft het Centraal Ketelhuis een andere status dan de status die het restaurant aangevraagd heeft en dat betekend onder andere dat er een verschil zit in de tijden. Een verschil in de aanvraag status dat is voor leken toch wel onduidelijk. Het aantal couverts waarvoor de vergunning aangevraagd word, is 50 en dat betekend in gewone taal 50 mensen die er kunnen eten, gezien de bus niet om de hoek stopt zou dat op een avond met veel mensen van buiten neerkomen op zo’n 25 te parkeren auto’s. De organisatoren verwachten dat het vooral mensen vanuit de wijk zullen zijn die er komen eten en die komen dan waarschijnlijk lopend of op de fiets.

Duurzaam zijn de plannen zeker wel, een kas waar allerlei groenten en P7025046vruchten in gekweekt zullen gaan worden, is onderdeel van het uit hergebruikte materialen “op te poppen” restaurant. Daarnaast wordt er een samenwerkingsverband aangegaan met de Amerpoort voor planten, onderhoud en oogsten van de kasproducten. Neem daarbij de Stichting Bikkels die mensen levert voor de werkzaamheden aan-,  in-,  en rond het restaurant.

Op de vraag of de kas geen vervuilde groente gaat opleveren werd geantwoord dat er eerst een zeil komt te liggen bovenop de bestaande grond, zodat de groenten, fruit en kruiden niet te maken krijgen met eventueel vervuilde grond. De bakken van de stadsboeren worden verplaatst omdat die nu staan op een stuk grond waar men het Pop-Up restaurant  pland, maar evengoed blijven ze op het wagenwerkplaats terrein.

Voor de duidelijkheid de vergunning aanvraag is inmiddels naar de gemeente, en met de vakantie voor de deur betekend dat waarschijnlijk dat na de vakantie de vergunning is verleend.

Verslag en foto’s: Ngie