Zaterdag 3 juni om 14.00 uur, Bij Zeeman, de winkel met kleding, linnengoed, schoonmaakdoeken en vele andere spullen, was het feest. De muziek, de ballonnen, hoedjes en potjes bellenblaas waren er klaar voor, om te zorgen voor de juiste sfeer.

Het personeel had er duidelijk zin in en liep tot het laatste moment rond om kinderen te voorzien van bellenblaas, en de namen op de lijst te krijgen. Men moet wel aan kunnen tonen hoeveel mensen meededen om het record te kunnen verbreken.

Een “Sarah” en een “Abraham”, verschillende ouders, diverse jongelui en de dagelijks oefenende blazers: de kinderen! Vooraf moest er even “ingeblazen” worden, om te checken of de kwaliteit van de bellenblaas goed was en, of het blazen nog lukte. Nou, zowel de kwaliteit als de kunsten was geweldig. Er werd geblazen of er levens van afhingen. Vele bellen stegen op vanaf het Eemplein.

Een wereldrecord bellenblazen haal je niet met zo’n 30 mensen, maar daarom ook bij alle locaties van Zeeman tegelijkertijd, van Dokkum tot en met Gulpen, en van Klazinaveen tot en met Vlissingen, bij alle Zeeman winkels deed men een verwoede poging om het Bellenblaasrecord in de wacht te slepen! En voor de mensen die zo hard hun best deden voor deze recordpoging viel er ook nog wat te winnen, waaronder een Cruise.

Na het blazen was er limonade en waren er cakejes versierd met de Zeeman kleuren. Menigeen liet het zich smaken. Kort maar krachtig, geslaagd feestje!

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk

Verrassend was het voor uw verslaggever, om bij het feestje een fotograaf te ontmoeten die door de subsidieverstrekker aan Soesterkwartier.info, namelijk Indebuurt033,gestuurd bleek te zijn. Samenwerken met bestaande netwerken?!