Soesterkwartier 28 juli 2017. Geld pinnen is zoals, we inmiddels weten een groot probleem aan het worden. Nu ook de SNS pinautomaat sinds meer dan een week is gedeactiveerd .

Pinnen mag, maar contant geld opnemen is in het Soesterkwartier inmiddels een aardig probleem geworden. Na het verdwijnen van de ING pin automaat bij Cigo en nu de SNS pinautomaat ook is afgesloten, blijft alleen de pinautomaat in de Albert Hein een optie en dan alleen op de openingstijden van de winkel.

Gebeurt er dan nu niets meer of worden er nog pogingen gedaan om een mogelijkheid te hebben om contant geld op te nemen.

Joost van Oortmerssen van Cigo, onderzocht al een tijd geleden of er binnen in de zaak weer een ING automaat kon komen. Een en ander bleek voor ondernemers die geld afstorten een probleem. Nu de SNS is afgesloten is Joost weer bezig om te zien wat deze investering kost. Immers het veiligheidsrisico is een groot probleem, gezien het aantal “plof”kraken. En ook binnen zal er dus een risico zijn.

Een ander alternatief wordt geboden door de Regiobank, gevestigd net naast de afgesloten SNS pinautomaat. Jan Maasse, van de Regiobank meldt desgevraagd.” Wat veel mensen mogelijk niet weten, is dat wij als Regiobank ook de mogelijkheid bieden om contant geld op te nemen aan de balie. Het enigste wat noodzakelijk is, dat er een rekening is geopend bij de Regiobank. Maar dan kun je gewoon binnen lopen en geld opnemen. Landelijk gezien, is de Regiobank, met 536 vestigingen eigenlijk al groter dan de gevestigde orde. En per 1 oktober vieren wij zelfs ons 10 jarig bestaan in het Soesterkwartier. Dus als de mensen contant geld willen opnemen, kan dat ook bij ons. ”

Navraag bij de SNS bank over de sluiting van hun automaat, bleek om redenen van de genoemde “plof”kraken te zijn genomen. SNS sluit al zijn pinautomaten.

De redactie wijst op de mogelijkheid tot het bijwonen van de wijktafel voor bewoners op 30 augustus in Puntenburg, waar de wijkgerichte problematiek aan de orde komt.

verslag Karel van Rooy.