Het concept van het Mamacafé , om de groep peuters ook deel te laten nemen aan de mogelijkheden van de Verkeerstuin, blijkt een goede ontwikkeling te zijn. Immers de kleine coureurs worden tussen de dagen dat grotere “Jos Verstappers” aan het rijden zijn, te gevaarlijk. En is de mogelijkheid geschapen dat op een rustige woensdagmorgen te doen. Nou ja rustig.

Wagenwerkplaats 1 februari 2017. Om 10.00 uur staat de koffie klaar, koekjes op tafel en knutsel en freubel materiaal ligt klaar voor  verdere bewerking. De “pitsboxen”puilen uit van de aanwezige bolides op “peuter”niveau  en de eerste moeders/vaders/ Oma of Opa dan wel “peuter”opvang melden zich.

Het wordt weer gezellig. Kath Duin, die al 3 jaar een mamacafé runt vanuit speeltuin Rivierenwijk, waar ouders met kleine kinderen samen komen en over, met name opvoeding en dagelijkse ” baby en kleuter” dingen praten, is deze sessies in de verkeerstuin gestart. De kleintjes kunnen dan ook samen met hun pappa of mamma gebruik maken van het aanwezige “race”materiaal. En het krijgt meer en meer bekendheid.

Gaande deze ochtend komen er uit verschillende delen van het Soesterkwartier, dan wel andere wijken, kleintjes zich uitleven. Fietsjes, driewielers, auto,s, skelters, het wordt allemaal gebruikt en ook de vaders en moeders nemen deel aan dat geheel. De eveneens in de verkeerstuin gevestigde glij-baantjes en speel mogelijkheden, zijn voor Oma, weer een mooie gelegenheid met hun kleinkind te spelen. En wil je een rustiger moment kan je altijd nog gaan verven, knutselen,lijmen of creatief bezig zijn.

Vanaf deze maand worden de ochtenden voor peuters zelf twee keer in de week gedaan. Elke 1e en 3e woensdag van de maand is het dus “peuter” spel ochtend. Het gewone “mamacafë” blijft uiteraard ook gewoon doorgaan in speeltuin Rivierenwijk op vrijdagochtend.

Vorige week, is op bescheiden wijze het 3 jarige bestaan van het mamacafé gevierd.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Foto impressie, klik hier,