Rondom Vaderdag kunnen kinderen met hun papa een tent opzetten tussen de dino’s. “Welke vader durft er samen met zijn kind te overnachten naast de T-rex?”, vraagt projectleider Hylke Steggerda. Volgende week dinsdag 8 mei gaat om 13.00 uur de ticketverkoop voor Vadernacht 2018 van start. 

De Amersfoortse dierentuin krijgt sinds een paar maanden alweer de nodige vragen over Vadernacht. “Het is een onvergetelijke ervaring voor vader en kind om samen in een tentje tussen de grommende dino’s te slapen”, vertelt de projectleider. “Voordat je aan slapen toekomt, staat er eerst nog een groot avontuur te wachten. De volgende ochtend kan mama aanschuiven bij het ontbijt om alle verhalen te horen.” Vanaf 16.00 uur kunnen de tenten worden opgezet, er is een BBQ en dan start het spannende avondprogramma. Adviesleeftijd voor de kinderen is vanaf vier jaar.

De Vadernachten vinden plaats van vrijdag 15 op 16, zaterdag 16 op 17 en zaterdag 23 op 24 juni 2018. “Vanwege de grote belangstelling bieden wij dit jaar meer tentplekken aan dan eerdere jaren. Er kunnen nu honderd tentjes worden opgezet”, vertelt Hylke. “Toch raad ik aan om op 8 mei om 13.00 uur klaar te zitten om een plek te boeken op de website van ons park, want uit ervaring weten wij dat de tickets snel uitverkocht kunnen zijn.” Na de bijzondere overnachting tussen de dino’s, mogen de avonturiers nog een dag DierenPark Amersfoort beleven.