_DSC9904Op 29 april organiseren de buurt sportcoaches van SRO in samenwerking met de tennisvereniging Soesterkwartier en korfbalvereniging AKV Soesterkwartier een open dag sport en bewegen voor 45+.

(Lisanne) Huijzendveld  buurt sportcoach bij SRO, had veel gedaan om deze activiteit te promoten in het Soesterkwartier. Gedreven door haar enthousiasme in de sport, werd een poging gedaan de bewoners uit het Soesterkwartier die niet zo sportief waren toch aan het bewegen te krijgen.

Op de terreinen van de Tennisvereniging SK aan de Dollardstraat was dan ook behoorlijk veel zorg besteed aan voorlichting,de  medische gesteldheid, testjes en natuurlijk de diverse onderdelen om sportief bij aan te sluiten.

_DSC9866Een team van SRO had plaatsgenomen in de Kantine, die was omgetoverd tot een ultiem fitness controle centrum.

De “nieuwe” sporters konden bij binnenkomst niet alleen koffie of thee krijgen, maar zich ook gelijk registreren. Om vervolgens de bloeddruk meter om je arm te krijgen. Een tafel verder een reactietest te doen.

Een inspanningsoefening zoals de rekruten in “ons”leger voorheen kregen, ( 10 diepe kniebuigingen) met daarna controlerende apparaatjes voor de hartslag, behoorde tot de volgende test.

Met  een andere machine kon men de buikspieren aanspannen en meten hoever men kon komen. En om alles weer op zijn plek te krijgen was er ook een ruimte ingericht voor de Fysiotherapeut.

Na deze vrijwillige  “Apk”keuring kon men zich inschrijven voor de diverse onderdelen die buiten op de verschillende sportvelden waren uitgezet.

_DSC9861De korfbalmanden bleven op dat moment nog even wachtend op een bal. De belangstelling ging zo vroeg op de morgen uit naar een Tennisworkshop  onder deskundige leiding van een Tennisdocent.

Uit de aanwezige bezoekers werd kortheidshalve het doel / materiaal/ spel/lijnen/racket/bal- uitgelegd, waarna een “dubbel”team werd gevormd.  Met de docent aan het net, hadden de cursisten een mooi richtpunt om een “Ace”te slaan. Diverse malen moest hij flink bukken voor de opslag van een der dames.

En al snel werd er om elk punt gestreden met de termen “INN en OUT”

De eindstand is helaas niet bekend geworden.

_DSC9853Sprekend met Lisanne > organisator< van deze sport instuif zegt: d De doelgroep van 45 jaar en ouder, die niet actief zijn met enige vorm van sport, konden bij ons eens kennis maken met het fenomeen “bewegen”. Daarnaast >> of er voor<< kon je een test doen om te zien hoeveel conditie je nog hebt, of juist mist. Overigens is de leeftijd van 45 jaar niet begrenst hoor. Uiteraard laten we ook kinderen hier zo,n test doen en kennis maken met wat sportieve zaken. De dienst SRO organiseert veel activiteiten voor de bewoners. De komende tijd kunnen de mensen proeflessen volgen bij de Tennis-en Korfbalvereniging.

Dus zaak om op de website te blijven letten.

_DSC9890Bij navraag aan het einde van de dag, bleken er zich een aantal belangstellende te hebben gemeld bij de Tennisvereniging ter plaatse.

Het initiatief van de dienst SRO zal zeker worden vervolgd.

Met dank aan Lisanne Huijzendveld en de andere medewerkers / vrijwilligers/ docenten/medici/ Fisio/ en de kantine van de Tennisvereniging.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.