Vrijdag 31 Mei, De ballonnen hangen feestelijk boven de ingang van De Nieuwe Sleutel, het is Open – Buurthuis – Dag. Vóór -, en in de verschillende ruimtes van het pand zijn buurtbewoners te vinden.

Stichting 3 D is vertegenwoordigd aan een tafel in de centrale ruimte. Ook de dames vanuit de Puntenburg- hoek bevinden zich aan een tafel in de ruimte bij de bar. Buren van iets dichterbij zijn voor de gelegenheid, soort van gastheer/ gastvrouw zowel binnen als buiten de entree.

Nootjes en zoutjes op de bar en op de tafels. Men kon een biertje, een wijntje of een sapje nuttigen, en hartige hapjes eten.

De kinderen speelden dan weer binnen, dan weer buiten. Buurtgenoten van alle leeftijden waren in “the House”, zoals het hoort bij een Buurthuis.

De deelnemers aan de King Arthur groep waren naar huis, de begeleiders waren er wel en deden gezellig mee met de feestelijkheden. Meer nieuws van de King Arthur groep volgt op een latere datum.

In de crea-ruimte zijn mensen aan het handwerken met respectievelijk naald, draad, haakpen, kraaltjes en/ of andere knutselmaterialen.

De eerder behaalde resultaten, zijn te bezichtigen. En het moet gezegd: er zijn hele creatieve dames, die variererend van sjaal tot knuffel, en van ketting tot insekten  gemaakt hebben.

De haakstersclub is iedere vrijdagmorgen te vinden in buurthuis DNS, en haakt voor het goede doel, te weten; knuffels en poppen voor de kinderen, die vanwege hun ziekte in het Prinses Maxima Centrum moeten verblijven.

Het Soesterkwartierlied wordt door Johan Waas ingezet en natuurlijk luidkeels meegezongen door iedereen die het lied maar kent.

De sfeer is gezellig, hier en daar dolle pret, de dansschoenen zijn aan, en men kon de vloer op gaan. Gedanst werd er op verschillende manieren, maar alle manieren met plezier.

Hier en daar nog een hapje sate, of een koekje of twee. Dansen met oma, was ook heel okee.

 

Verslag en volledige fotoreportage: Nel Groenendijk