Hierna volgt de weekagenda voor beginnende Duurzame Soesterkwartierders.

Zaterdag 17 maart

 1. De Speeltuinvereniging Wagenspeelplaats heeft een klus op zaterdag 17 maart – NL Doet.We gaan vanaf 10:00 uur beginnen tot ongeveer 16:00 uur. Het is de bedoeling om de verkeerstuin schoon te maken, het circuit schrobben zodat de lijnen weer zichtbaar worden.Als ze op tijd binnen zijn ook verkeerstborden bijplaatsen. 2 wanden worden voorbehandeld voor panorama Amersfoort (impregneer opsmeren).En bij goed weer en voldoenden vrijwilligers hebben we ook nog een paar klussen buiten. Alle hulp is welkom.  Wel graag even aanmelden, dan kunnen we rekening houden met eten en drinken. Peter van Swieten <wagenspeelplaats@gmail.com>

2.   Maar ook is er NL doet bij de Speeltuin Rivierenbuurt

 1. Het is mooi weer, ga dus vandaag een ommetje wandelen en kijk even in de tuin aan de Dollardstraat, en misschien is de Vlindertuin wel open, of ga langs bij de Wagenspeelplaats of de Verkeerstuin. Ingang Soesterweg 244, daar op het terrein eerste rechts, en eerste links.

Zondag 18 maart

 1. Bent u een huiseigenaar in het Soesterkwartier met groen hart en lef die van plan is om mee te doen aan de aktie “je eigen woning gratis energieneutraal renoveren”? Let op uiterlijk morgen kunt u het volledig ingevulde formulier (tot uiterlijk 17.00 uur) inleveren. T.a.v. Herman Schotman, Bedrijfsweg 11, 3831 KE Leusden. Heeft u het formulier gemist? Zie de bijlage. Even goed lezen en nadenken of je het er voor over hebt. Dan invullen!!! en zorgen dat het op tijd in Leusden is.
 2. Vandaag is de Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats open voor de kinderen  van 14.00-16.00 uur.  De leiding is in handen van de vrijwilligers.
 3. In het Kringloopcentrumaan de Draaikom is het Kringloopboekenvriendenmatinee, met muziek en vele attracties. Gratis entree!

Maandag 19 maart

 1. Sluitingsdatum actie gratis energieneutraal renoveren

Dinsdag 20 maart

 1. Een aantal bewoners van de Merwedestraat gaat een petitie aanbieden aan wethouder Sebastiaan van ’t Erve. In die petitie vragen wij aandacht voor de actie van het Straatklimaatfestival. Wil je meer weten, kijk/klik op www.klimaatstraatfeest.nl Er zijn prijzen te winnen en harten te veroveren. Doe ook met ons mee! De actie duurt tot 31 maart!

Woensdag 21 maart

 1. Dit is de dag van Energiek Soesterkwartier. Deze dag wordt georganiseerd door onze vereniging Duurzaam Soesterkwartier.
 2. Van 15.00-17.00 uur staat de Energiebus van de Woonbond op het plein voor de Emmaüskerk.
 3. Vanaf 20.00 uur is de grote bijeenkomst in de Emmaüskerk. Welke huiseigenaren zijn uiteindelijk door de jury (een onafhankelijke jury!) genomineerd. En op welke huis gaan wij stemmen? Wie wordt de gelukkige winnaar?
 4. Ook aanbieding petitie Bloemenbuurt aan Portaal. Wat gaat Portaal zeggen?
 5. Zie voor het hele programma op www.duurzaamsoesterkwartier.nl

Voor de rest van de week houden we ons nu maar rustig. Het is mooi geweest.

Zie anders  www.soesterkwartier.info