Donderdag 18 Juli, Op de Wagenwerkplaats was een klein groepje mensen bij elkaar voor de ingang van het Imoss pand, tegenover het Centraal Ketelhuis. Van aangrenzende buurtbewoners tot de verschillende gebruikers van de Wagenwerkplaats en natuurlijk ook mensen van NS, ProRail, de Gemeente waren aanwezig.  En de inititiatiefneemster voor het behoud van de verschillende monumentale panden op Wagenwerkplaats, Joke Sickmann ontbrak in dat gezelschap natuurlijk niet!

Deze middag werdt de overdracht van de Platte Wagen door NS Stations aan de Gebruikersvereniging Wagenwerkplaats officieel gedaan.

Tot het officiële stukje, was het tijd om kennis te maken en of bij te praten onder het genot van vrolijke muzikale noten. Met een drankje kon men ook genieten van kleinere hapbare nootjes.

Gijs Valkenhoef, van Het Groenespoor vertelde – in afwachting van de komst van de wethouder – al even waar de platte wagen neergezet en vastgemaakt was. Bijna in het verlengde van de “brug”, aan de buitenzijde van de eerste bocht vanaf de Soesterweg richting het station.

Nadat ook wethouder Astrid Janssen haar fietssleutel opgeborgen had, kon het feestje losbarsten. Eerst een officieel moment voor de inititiatiefnemers/ kartrekkers van het Soesterhof, het bestemmingsplan is goedgekeurd, grond overgedragen en de bouw van het Soesterhof kan als de laatste onderhandelingen rond zijn, in oktober van start.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad of beter gezegd, scheppen in het zand vanwege een metertje links en een metertje rechts, maar nu is het toch een feit: “Het Soesterhof komt eraan”. De “papieren” als cadeautje verpakt werden samen met een mooie bos bloemen overhandigt door de Wethouder aan Martin Jongsma en Pieter Kosteman.

Officieel tweede momentje werd geleid door Joke Hoolboom, Algemeen directeur & artistieke leiding van Holland Opera zij vertegenwoordigde de gebruikersvereniging van de Wagenwerkplaats. Zij dankte NS voor de proactieve houding in het tot stand komen van een en ander. De vertegenwoordiger van NS kreeg als dank het boek van Holland Opera.

Hierna was het tijd voor het oorspronkelijk genoemde officiële moment, en trok het gezelschap in de richting van de Platte Wagen. Het inpakkeen was niet gelukt, maar een mooi lint met strik wel. Joke Hoolboom knipte met hulp van NS vertegenwoordiger het lint door, waarna een hoera en applaus klonk.

Door de verschillende aanwezigen werden gelijk al mogelijkheden benoemd om het niet alleen een fraai stuk staal te laten zijn, maar ook een functie te geven. Een van de mogelijkheden die geopperd werd was om de Platte Wagen dienst te laten doen als podium, en daarmee ook een mogelijkheid voor een volgende ronde “Struinen in de Tuinen”.

Nog een groepsfoto werd gemaakt van het hele gezelschap waarna men terug ging richting de hapjes en de drankjes. Na het officiéle gedeelte schoof ook onder andere Serge Vonk van Imoss aan bij het gezelschap. Andere verplichtingen maakte dat hij er niet eerder bij kon zijn.

Een klein bescheiden, maar wel echt een feestje voor de meeste mensen. Al was er ook sprake van teleurstelling bij Siësta over het feit dat Post VI toch niet behouden lijkt te kunnen worden.

Zo bleek ook hier weer een afspiegeling van het alledaagse leven een feit, men kan niet alles hebben.

Verslag en fotoreportage: Nel Groenendijk