n
Indebuurt033
VERBINDING DAADKRACHT POSITIVITEIT
NIEUWSBRIEF ALGEMEEN  – APRIL 2018
Volop in beweging

De lente is aangebroken. Wij hebben dit vorige week al gevierd met een netwerkborrel voor maatschappelijke partners uit Amersfoort. We zien steeds meer samenwerkingen. In de verschillende wijken ontstaan prachtige initiatieven en verbindingen. We zijn volop in beweging en nu het mooie weer er aankomt is het natuurlijk heerlijk om ons naar buiten te begeven. Wat dacht je van een rondje in het eerste freerunpark van Amersfoort? Of met je kinderen ontdekken hoe fijn en leuk de natuur kan zijn met een activiteit van Groene Maatjes?
In deze nieuwsbrief weer volop aandacht voor ontwikkelingen en sociale activiteiten in Amersfoort.

In deze nieuwsbrief

SAMEN INDEBUURT
Vrijwilligers zijn goud!

Mooie initiatieven zouden niet kunnen bestaan in Amersfoort zonder vrijwilligers. Vrijwilligers zijn goud! Op 12 april heeft Indebuurt033 de vrijwilligers die actief zijn voor onze organisatie in het zonnetje gezet tijdens een bedankfeest in Dierenpark Amersfoort. Het was een avond met een gouden randje. Lees hier een kort verslag.

Indebuurt033 heeft een Vrijwilligersvacaturebankmet diverse vacatures. Hier kun je direct reageren op één van de vacatures bij talloze organisaties. Wist je dat er in 2017 ruim 600 vrijwilligers zijn gekoppeld aan een vacature? Help je mensen bijvoorbeeld graag met specifieke vragen op het gebied van financiën en juridische onderwerpen? Dan is de vacature Vrijwilliger Geld en Recht iets voor jou! Voor meer informatie over begeleiding naar vrijwilligerswerk kun je contact opnemen met de vrijwilligersvacaturebank op dinsdag en vrijdagochtend via 033-2048677.

Wij willen vrijwilligers goed ondersteunen in hun werk en bieden een overzicht van cursussen en trainingen in Amersfoort in de VrijwilligersAcademie. Wil jij bijvoorbeeld bouwen aan kwaliteit en continuïteit in je bestuur? Zet 21 juni vanaf 19.00 uur de inspiratieavond ‘Meer vuur in je bestuur’ alvast in de agenda.

Extra steun in de rug bij vrijwilligerswerk | begeleide bemiddeling
Er is vanuit Indebuurt033 begeleide bemiddeling voor mensen met fysieke beperkingen, een psychische kwetsbaarheid of een andere oorzaak, die extra hulp of een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het vinden en gaan doen van vrijwilligerswerk. Het doel van de begeleide bemiddeling is een succesvolle bemiddeling naar een vrijwilligersplek op maat. Je kan je aanmelden via een verwijzer van GGZ, het Wijkteam of deinformatiewinkel van Indebuurt033, of direct bij Indebuurt033 via begeleidebemiddeling@indebuurt033.nl.
ACTIEF INDEBUURT
Nieuwe vervoersmiddelen in Amersfoort

Om eenzame ouderen tegemoet te komen, zijn in Amersfoort op 6 maart jl. drie nieuwe vervoersinitiatieven in gebruik genomen; de Wijkmobiel, de Buurautoplus en de PlusBus033. Boodschappen doen, een bezoek brengen aan de huisarts of een kop koffie drinken bij een kennis, het is allemaal mogelijk met de Wijkmobiel of de Buurautoplus. De PlusBus033, de nieuwe naam van de vertrouwde BoodschappenPlusBus, neemt ouderen een dagje mee uit. Wist je dat er in 2017 al 607 ritten zijn gereden en 3835 mensen hebben plaatsgenomen in deze bus? Vrijwilligers halen de ouderen thuis op, brengen hen naar hun bestemming en zorgen er uiteraard ook voor dat zij weer veilig thuiskomen.

Lees meer »
ALTIJD INDEBUURT
Nieuwe groep Young Leaders gestart

Onze jongerenwerkers werken in de verschillende wijken en zijn aanspreekpunt voor jongeren, kinderen en hun ouders. Jongerenwerker Ibrahim El-Khalki is actief in de wijken Kruiskamp en Koppel. In een interview van Wegwijzer Jeugd en Veiligheid in het AD, vertelt hij dat jongeren behoefte hadden aan ontmoetingsplekken en activiteiten in de wijk. Hoewel jongeren capabel zijn, was de drempel voor hen te hoog om echt in actie te komen. Daarom is de methode Young Leaders ingezet. Jongeren die het in zich hebben om rolmodel te worden, leren hoe zij zichzelf en anderen kunnen aanmoedigen om stappen te zetten en te helpen bij de organisatie van activiteiten. Op deze manier krijgen zij betekenis voor hun wijk. Deze maand is de tweede groep Young Leaders gestart. Zowel jongens als meiden worden getraind en gaan de verschillende wijken in om Amersfoort te verrassen met leuke activiteiten. Deze week heeft een klas SCW-leerlingen van de School van Welzijn in Amersfoort deelgenomen aan een eerste Young Leaders trainingsbijeenkomst.

Lees meer »
INFORMATIE INDEBUURT
Maak jouw organisatie AVG-proof
Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In alle Europese lidstaten geldt dan dezelfde privacywetgeving. Alle organisaties die persoonsgegevens verwerken en bewaren hebben hiermee te maken. Dus ook organisaties waar vrijwilligers worden ingezet. De vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) heeft een 7-stappenplan gemaakt om je organisatie AVG-proof te maken. Op deze pagina vind je ook een hulpblad voorbeeldvragen die je kan helpen het privacybeleid vorm te geven, een verwerkersovereenkomst en voorbeelden van andere organisaties.
Lees meer »
ontmoetingsavondIndebuurt033 wijst je de weg

Indebuurt033 kent informatiewinkels- en informatiepunten in de verschillende wijken, waar je terecht kunt met al je vragen over onder andere zorg, welzijn, wonen, financiën of als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk.

Voor alle locaties en openingstijden, ga naar informatiewinkels.

Kijk ook eens in onze agenda voor activiteiten en cursussen in Amersfoort. Op 23 mei is er bijvoorbeeld een ontmoetingsavond voor ouders van kinderen met een beperking.