Fit en gelukkig in het Soesterkwartier

Seniorenaflevering?

Uitzending gemist: De Kwestie 15/9 – uitzending op RTV-Utrecht – Tijdens de Kwestie werd aandacht besteed aan de boomspiegels in het Soesterkwartier. Vooral senioren hebben er last van.

Aflevering: boomspiegels in Amersfoort, leuk of levensgevaarlijk?

Op aandringen van de gemeente knapten inwoners van de Amersfoortse wijk het Soesterkwartier de boomspiegels (oftewel de perkjes rond de bomen in hun straat) op. Maar sommigen deden dat op zo’n manier dat wandelaars erover struikelen, zegt één politieke partij, en dus moeten de tuinen deels weg. Volstrekte onzin, vinden de eigenaren. De Kwestie trekt de wijk in en vraagt: boomspiegels in Amersfoort, leuk of levensgevaarlijk?

Presentatie: Jurg Van Ginkel. Duur: 12:05
http://www.rtvutrecht.nl/gemist/uitzending/rtvutrecht/de-kwestie/20170915-0705

dinsdag 26 september 11.00-12.00 uur
Leuk! Ik ben dinsdagmorgen te gast in de Uitzending van de Golfbreker Programma “Op de koffie” eventueel afluisteren via http://www.golfbrekerradio.nl’ ook later op diezelfde website via “programma gemist”.

dinsdag 26 september Avond – op het Stadhuis Diverse politieke partijen hebben moties ingediend over het busvervoer in Amersfoort. https://amersfoort.notubiz.nl/vergadering/380840/De%20Raad%2026-09-2017

Opdrachten aan het college:

1. Te onderhandelen met Syntus over de kosten om op zondag een buslijn in het Soesterkwartier te behouden.
2. Te onderhandelen met Syntus over de kosten om in het Soesterkwartier de bus weer gedurende de gehele dag in twee richtingen te laten rijden.
3. In gesprek te gaan met de provincie om te kijken of deze bereid is om alsnog een bijdrage te leveren in deze kosten.
4. Indien mogelijk, nog voor de begrotingsbehandeling, de raad te informeren over de resultaten van deze onderhandelingen en gesprekken, zodat de raad desgewenst zelf gebruik kan maken van zijn budgetrecht in deze.
https://amersfoort.notubiz.nl/document/5713522/1/2017-145M_SP_Actief_CDA_Beter_busvervoer_in_het_Soesterkwartier

1. Te onderzoeken met hulp van Syntus wat de kosten zijn om station Schothorst weer bereikbaar te maken met een directe busverbinding.
2. In gesprek te gaan met de provincie om te kijken of deze bereid is om alsnog een bijdrage te leveren in deze kosten.
3. Indien mogelijk, nog voor de begrotingsbehandeling, de raad te informeren over de resultaten van deze onderhandelingen en gesprekken, zodat de raad desgewenst zelf gebruik kan maken van zijn budgetrecht in deze.
https://amersfoort.notubiz.nl/document/5713528/1/2017-146M_SP_Actief_CDA_Beter_busvervoer_in_Kattenbroek

1. Te onderzoeken met hulp van Syntus wat de kosten zijn om tussen Nieuwland en Hoogland weer een directe busverbinding te laten rijden.
2. In gesprek te gaan met de provincie om te kijken of deze bereid is om alsnog een bijdrage te leveren in deze kosten.
3. Indien mogelijk, nog voor de begrotingsbehandeling, de raad te informeren over de resultaten van deze onderhandelingen en gesprekken, zodat de raad desgewenst zelf gebruik kan maken van zijn budgetrecht in deze.
https://amersfoort.notubiz.nl/document/5713533/1/2017-147M_SP_Actief_CDA_Beter_busvervoer_in_Nieuwland_en_Hoogland

1. De eerder gemaakte afspraken met de NS voor Nachtnet onder dezelfde condities voor de jaren 2019 en 2020 te continueren.
2. Het hiervoor benodigde budget van € 55.000,- per jaar (€ 110.000,- totaal) te dekken uit het saldo van de Kadernota van de jaarschijf 2018 en 2020.
3. Deze verlening voor de jaren 2019 en 2020 hierna alleen voort te zetten als in 2019 de gemiddelde bezetting per nachtrit minimaal 50 personen is.
4. NS te verzoeken het Nachtnet promotioneel onder de aandacht te brengen in de regio Amersfoort en Utrecht.
https://amersfoort.notubiz.nl/document/5706527/1/2017-149M_D66_SP_GroenLinks_Groep_el-Messaoudi_Actief_Amersfoort2014_Nachtnet

Dat wordt een pittige vergadering dinsdagavond daar in het Stadhuis. Zeker ook gezien de rest van de agenda. Ik heb nog wel een probleem: hoe kom ik zo laat op de avond nog thuis. ……..De bus rijdt dan immers al lang niet meer!

donderdag 28 september 14.00-16.00 uur op Puntenburg – fit in 12 weken – gezondheidstest

Voor iedereen, maar in het bijzonder voor de 55+-er. Aanmelden via seniorensport@sro.nl of bellen naar 06 42832541. U kunt 28 september gewoon tussen 14.00 en 16.00 uur langskomen in de Vijverzaal van woonzorgcentrum de Puntenburg, Puntenburgerlaan 100.

vrijdag 29 september WIJKMUSEUM: Huisarts Van Dijk vertelt over ervaringen in Soesterkwartier 16.00 uur

Huisarts H.J.M. van Dijk verzorgt op vrijdag 29 september vanaf 16.00 uur een power-point, presentatie over ‘De geschiedenis van de gezondheidszorg in het Soesterkwartier’. Deze dia-lezing vindt plaats in de Thema-Kamer achter de museumwoning van het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort. Het evenement is onderdeel van de expositie ‘Gezondheidszorg, die dit jaar in het wijkmuseum plaats vindt. Van Dijk is de nestor van de huisartsen die momenteel de bewoners van het Soesterkwartier, vanuit de huisartsenpraktijk aan de Noordewierweg (hoek Anemoonstraat) onder hun hoede hebben. Deze lezing is zoals gebruikelijk gratis toegankelijk, maar vrijwillige bijdragen voor het in stand houden van het wijkmuseum worden erg op prijs gesteld.

zaterdag 30 september GELUK is het thema van oktober, de landelijke maand van de geschiedenis. N.a.v. dit thema
organiseert het wijkmuseum in de themazaal een expositie van bruidsfoto’s. Deze expositie wordt
zaterdag 30 september om 12.00 uur geopend. Het Wijkmuseum nodigt u hierbij van harte uit om bij deze opening aanwezig te zijn –

Geluk
Zaterdag 30 september 12.00 uur – St. Bonifaciusstraat 61
Meer weten? Zie www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl

zondag 1 oktober Opening Expositie Door Senioren voor Senioren SMAAK

Over “De War Geldersestraat 6

Senior Flip de Leeuw (bouwt boten op zonne-energie)
Op televisie zag ik al jaren geleden de race op zonne-energie die om de twee jaar in Australië wordt gehouden. In 2010 kwam ik er achter dat Wubbo Ockels in Friesland het officieuze wereldkampioenschap voor boten op zonne-energie mede hielp organiseren. De Elfstedenroute over 220 km wordt daarbij in 5 dagen gevaren. Daar wilde ik… Lees meer >>http://www.dewar.nl/nl/verhaal+Flip

Iedere dinsdag is het Fablab open van 10.00-22.00 uur, en iedere 1e zaterdag van de maand. Het Biolab is wekelijks open op donderdagavond.

 

Joke Sickmann.