ZATERDAG 25 MAART vanaf 10.00 uur                                                         We doen het zelf wel – Festival in de Rijtuigenloods – op 25 maart –  met korting voor alle burgerinitiatieven in Amersfoort                      

Iedereen die nog iets wil leren over Burgerinitiatieven kan zaterdag zijn/haar hart ophalen op de Wagenwerkplaats

Zie het uitgebreide programma

De organisatie schrijft: nog geen kaartje? Er zijn nog kaartjes beschikbaar. Wil je deze eerste editie van het festival niet missen, bestel dan je kaartje online. Het is ook mogelijk om aan de kassa kaarten te kopen, maar dan kost een kaartje 22 euro in plaats van 20 euro. De entree is inclusief 3 consumptiemuntjes. Amersfoorters krijgen een tientje korting.

Deze dag kunt u op de Wagenwerkplaats ook meedoen aan de Wijksafari Soesterkwartier                              

ZONDAG 26 MAART  10.00 uur  OP DE WAGENWERKPLAATS IN DE CIRCUSSCHO0L – IEDEREEN ZINGT                                                                             

Iedereen zingt in de zaal van Circus Amersfoort op de Wagenwerkplaats. Het begint om 10.00 uur. We zingen onder de bezielende leiding van Susanne Mink en haar trio Sophietje met nederlanders en medelanders. Kinderen zijn ook welkom, daarna spelen en koffie in de verkeerstuin. Allemaal gratis. Wees welkom!

ZONDAG 26 MAART         16.00 uur                    BIJ FLUOR:                  film AMERSFOORT FESTIVALSTAD

MAANDAG 27 MAART    19.30 uur

Bijeenkomst Masterplan Wagenwerkplaats 2017 op 27 maart 19.30 uur

DINSDAG 28 MAART

Spelen en tuinieren in de Wagenspeelplaats

Zie verder de agenda http://wagenwerkplaats.eu/agenda

WOENSDAG 29 MAART

De vereniging Duurzaam Soesterkwartier schrijft: zo aan het begin van de lente komen we jaarlijks bij elkaar om successen te vieren en plannen te maken voor het komende seizoen. Heb je ideeën wat we samen kunnen doen? Kom dan woensdag 29 maart naar de verkeerstuin. Deuren open om 19.45 uur, de koffie staat klaar!

Een nieuwe fase voor de Nieuwe Stad:

Zie ook de agenda voor de eerstkomende tijd

ZONDAG 2 APRIL 15.00  uur  BIJ ZANDFOORT A/D EEM:   film AMERSFOORT FESTIVALSTAD

ZONDAG 2 APRIL 12.00 uur     Lente in de WAR & Zadenruil –

Wees welkom want het is weer tijd voor Lente in de WAR & Zadenruil – De dag begint met een heerlijk gezond ontbijt en een lezing over bodem gezondheid.Er is een Diverse markt waar o.a Tuinderij Birkenhof, ballans boerderij het derde erf, en Lucas Brouns met een kraam voor Stichting Permacultuur Onderwijs staat. Er zijn mini lezingen over lopende groene projecten zoals het stadspark Elisabeth groen, Marcel verteld hoe eenvoudig het is een buurt moestuin op te zetten, Bouwe verteld over het ontwikkelen van een groene levende stad, Jeroen Grubbestein over bouwen met natuurlijke en gerecyclede materialen tot het uitdenken van de grote lijnen in het landschap en het verzorgen van de moestuin, de bostuin en de dieren, er is een kinderworkshop rare beestje zoeken. en je kunt recycling kaarsen maken bij de transitie workshop. Naast een heerlijk ontbijt van de zoete Biet zijn er drankjes en hapjes. Het avondmaal wordt geserveerd in de pas ecologisch gebouwde en nieuw ingerichte kas. De kas heeft stro lemen wanden en de warmte wordt geproduceerd d.m.v de houtkachel die de in de muur verwerkte waterslangen opwarmen. Dit is nog lang niet alles.Kijk voor het volledige programma en alle deelnemers op de zaden & planten markt op dit onderstaande evenement.Locatie de WAR Aanmelden voor het ontbijt en het diner kan via smullenpannen@dewar.nl de rest van de dag is op waardebepaling achteraf. ps. neem je meest bijzondere zaden stekjes, plantjes knollen en bollen mee op te ruilen!

Joke Sickmann