de warWoon- en werkruimtes te huur in de War!

Vanaf januari 2014 zijn er enkele ruimtes beschikbaar in de War. Op de bovenste verdieping van het Spullenlab is plek voor een of twee bewoners of een atelier. Op het verzamelkantoor komen twee bureautjes vrij voor creatieve ZZP-ers of een klein bedrijfje, in het magazijn en boven het Fablab is plek voor opslag, werkplaats of atelier. Voor meer informatie kun je mailen naar Diana Wildschut.

UITGELICHT

Maandag 2 december 2013 – 20.00 – Groot Wartreffen [Spullenlab]

Voor iedereen die geinteresseerd is in de toekomst van de War is er iedere eerste maandag van de maand het Groot Wartreffen. Hier kun je zien waar de mensen op het terrein mee bezig zijn en het laatste nieuws horen over de toekomst van het complex.

Zondag 8 december – 16.00 – Studium Generale Amersfoort: Svenja Kratz – de ethische kanten van biomedische kunst (deze lezing is in het Engels). [Spullenlab]

Wat doet een kunstenaar in een wetenschappelijk lab? Svenja Kratz uit Brisbane is tot december dit jaar verbonden aan het biotech-lab van Universiteit Leiden. De afgelopen jaren werkt ze met cel- en weefselculturen, aanvankelijk in het QUT Institute of Health and Biomedical Innovation, te Brisbane. Haar kunstwerken zijn niet alleen conventionele objecten die je mooi of lelijk kunt vinden. Ze maken ook dit geavanceerde onderzoek zichtbaar en begrijpelijk, en stellen de morele implicaties daarvan op een speelse manier aan de orde. Zo gebruikt ze in “The Absence of Alice” cellen in de lijn Saos-2, die afkomstig zijn van een elfjarig meisje dat in 1973 aan kanker leed, en waar al decennialang veel wetenschappelijk onderzoek mee gedaan is. In deze lezing praat ze over haar werk en haar samenwerking met wetenschappers. Voor meer informatie over Studium Generale Amersfoort: www.studiumgeneraleamersfoort.nl.

Zondag 15 december – 11.00 – 17.00 – Hardware Freedom Day [Fablab]

Zondag 15 december houden we weer Hardware Freedom Day in het FabLab Amersfoort. Deze dag draait om vrije en open hardware. Hardware waarvan bijv. de bouwplannen vrij en open zijn. Denk aan Raspberry Pi, Arduino, open source smart cards, open computers en natuurlijk 3D-printing. Zie onze webstek: www.hardwarefreedomday.nl.

Lees het hele programma HIER